Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijene goriva, koje su sada na najnižim razinama u posljednjih šest godina, i dalje će padati na svjetskom tržištu pa tako i u Hrvatskoj.


Cijene nafte na svjetskom tržištu najniže su u posljednjih šest godina. No, David Kotok iz američke konzultantske tvrtke Cumberland Advisors misli da najgore tek dolazi.
'Mogli bismo opet doći do 15 ili 20 dolara za barel, ali ne znamo još gdje je dno', kazao je Kotok za Bloomberg TV.

Barel nafte kreće se sada između 42 i 48 dolara. Stanje na svjetskom tržištu utječe i na cijene goriva u Hrvatskoj, a cijene benzini padaju peti tjedan zaredom. Tako je portal cijenegoriva.info objavio da je od danas benzin jeftiniji za još 6 lipa i litra Eurosupera 95 je 9,58 kuna. Cijena dizela ostala je ista kao i prošlog tjedna, 8,66 kuna dok je autoplin poskupio za pet lipa.

Vezani članci Točenje goriva, ilustracija Slovenci uveli važnu promjenu: Pogledajte tko sve može točiti gorivo bez ikakve COVID potvrde Čovjek ulijeva gorivo Dobra vijest za vozače: Ponovno drastično pale cijene goriva! Benzin jeftiniji od dizela

Premda se industrija nafte nada da će se stanje popraviti, Kotok smatra kako će teško još doći do zaokreta. Usprkos vrlo niskim cijenama nafte i benzina, u Americi se još ne osjeti povećana osobna potrošnja.

Cijene goriva strmoglavo padaju: Eurosuper 95 jeftiniji za 20 lipa

'Potrošačima treba malo vremena da shvate da će dugoročno zbog nižih cijena goriva imati više novca u kućanstvu. Počet će više trošiti kada vide da to nije trend koji će trajati tjedan-dva', poručio je Kotok prenosi Business Insider.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook