U Sarajevu je svoju dužnost službeno preuzeo novi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Nijemac Christian Schmidt.

Galerija


Naslijedio je Austrijanca Valentina Inzka koji je tu dužnost obavljao 12 godina, a na samom kraju mandata nametnuo je izmjenu kaznenog zakona u BiH kojom se određuje zatvorska kazna za negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Christian Schmidt je Valentinu Inzku zahvalio za tu odluku i rekao da će mu cilj biti jačanje BiH kroz pristupanje Europskoj uniji.

Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Jesu li Dodikove prijetnje o odcjepljenju od BiH realne? ''To govori u svakom kriznom trenutku. On je danas veći Srbin od sv. Save''

Valentin Inzko Inzko emotivno: ''Nije se rodio onaj tko je svima ugodio. Ovdje je prisutno čovječanstvo, sveopće bratstvo''

''Bosnu i Hercegovinu mora se vratiti na politički dnevni red međunarodne zajednice i Europske unije. Cilj mora biti ojačati Bosnu i Hercegovinu kao pouzdanu članicu zajednice zemalja i podržati napore da postane dio Europske unije. Ali put do tog cilja definitivno nije jednosmjerna ulica'', rekao je Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr