Charles Manson (Foto: AFP)
Charles Manson (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki ubojica Charles Manson, naručitelj ubojstva glumice Sharon Tate 1969., u bolnici je i njegovo se zdravstveno stanje pogoršava, piše u srijedu na informativnoj stranici TMZ koja citira neimenovani izvor.


Po tom izvoru, ubojica sa svastikom tetoviranom na čelu, star 83 godine, odveden je hitno u pratnji pet policajaca u bolnicu u Bakersfieldu, u Kaliforniji, prije tri dana. Ondje je podvrgnut nizu pretraga.

Vezani članci Pucnjava u Parizu Obračun bandi: Jedna osoba poginula, druga ranjena u pucnjavi ispred pariške bolnice Alen Ružić Nikad toliko pacijenata koji se liječe od COVID-a u rječkom KBC-u: ''Mnogo brže pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom razvijaju teži oblik bolesti''

"Neće dobro završiti po njega", tvrdi izvor TMZ-a.

Po TMZ-u psihopat je hospitaliziran u siječnju kako bi bio operiran nakon intestinalnih lezija i unutarnjeg krvarenja, ali je ocijenjeno da je preslab te je vraćen u zatvor.

Jedan od najpoznatijih kriminalaca u SAD-u u zatvoru je već više od 40 godina.

Osuđen je na smrt 1971. s četiri svoja sljedbenika zbog ubojstva sedam osoba, među kojima Sharon Tate, koja je tada bila supruga redatelja Romana Polanskog i trudna osam i pol mjeseci, u kolovozu 1969.

Njihove su kazne kasnije preinačene u doživotnu robiju.

Manson je krajem 2014. zatražio dopuštenje da se oženi 26-godišnjom Afton Elaine Burton, do čega nije došlo. Godine 2012. uložio jedan od bezbroj zahtjeva za prijevremenim oslobađanjem, koji mu je odbijen. Mora čekati 2027. kako bi mogao uložiti novi zahtjev. (Hina)