Sharon Tate

NIKAD PREŽALJENA Prije 47 godina brutalno ubijena jedna od najljepših glumica

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije 47 godina ubijena glumica Sharon Tate, supruga redatelja Romana Polanskog.

U noći između 8. i 9. kolovoza 1969. godine brutalno je ubijena glumica Sharon Tate, supruga redatelja Romana Polanskog

Pogledaj i ovo Sharon Tate (Foto: Profimedia) neprežaljena ljepotica Zbog njezina brutalnog ubojstva još danas se mnogima ledi krv u žilama, predivna glumica tragično je preminula u visokom stupnju trudnoće

Jedna od najljepših holivudskih glumica bila je u u devetom mjesecu trudnoće i njeno troje prijatelja Jaya Sebringa, Wojteka Frykowskija i Abigail Folger, kao i jednog slučajnog prolaznika brutalno su ubili članovi zloglasnog kulta 'Obitelj' koji je vodio Charles Manson.

Te noći pred vilu u blizini Beverly Hillsa stiglo je četvero članova kulta s naređenjem da pobiju sve koji se u njoj nalaze.

U ubojstvu koje se dogodilo prije 47 godina sudjelovala je i Patricia Krenwinkel. Priključila se i Charlesu Mansonu i njegovom kultu 'Obitelji'. Ona je tada imala 21 godinu i ubola je Abigail Folger toliko brutalno da je policija mislila da je bijela spavaćica koju je ubijena nosila zapravo bila crvena.
Sljedeće noći Krenwinkel je opet ubila - pomogla je iskasapiti poduzetnike Lena i Rosemary La Bianca. Nakon toga krvlju je na zid napisala 'Smrt svinjama'. Bio je to dio Mansonovog plana da odgovornost za ubojstva prebaci na Afroamerikance i tako potakne rasni rat za koji je vjerovao da je neminovan.

Krenwinkel i još dvije članice 'Obitelji' zajedno s Mansonom osuđene su na smrtnu kaznu koja je kasnije preinačena u doživotnu kaznu zatvora kada je Vrhovni sud tijekom 1970-ih zabranio smrtnu kaznu.

Prije dvije godine dala je svoj prvi intervju pred kamerama u 20 godina. Razgovor je obavljen za potrebe dokumentaraca Olivije Klaus 'Moj život nakon Mansona'.

Tada 66-godišnjakinja rekla je da se pridružila 'Obitelji' i sudjelovala u groznim i odvratnim ubojstvima jer je bila kukavica. 'Htjela sam se osjećati kao da će se netko brinuti za mene jer to nisam osjetila nigdje drugdje tijekom života', rekla je i dodala da je pridruživanjem Mansonu zapravo odbacila ostatak svog života.

Priznala je da su mnogi životi uništeni zbog 'puta uništenja' kojeg je ona bila dio. A na sve je pristala jer je htjela biti voljena.

Patricia će uvjetni otpust ponovno moći zatražiti 2018. godine. Od dviju žena koje su osuđene s njom, Susan Atkins umrla je u zatvoru 2009. godine od raka, a 63-godišnjoj Leslie Van Houten prošle je godine 20. put odbijen zahtjev za uvjetni otpust.

Manson je rekao da on preferira ostanak u zatvoru. U svakom slučaju, njegovo sljedeće ročište za uvjetni otpust zakazano je za 2027. godinu kada će imati 92 godine.

Svijet nikad neće prežaliti Sharon Tate

 

Sharon Tate rođena je 24. siječnja 1943. godine u Dallasu, a svojom je ljepotzom počela plijeniti pažnju josš kao djevojčica. Već sa sa šest mjeseci Sharon Tate pobijedila je na prvom izboru ljepote i osvojila titulu Miss Tiny Tot.

Kako je njezin otac 1962. premješten u Italiju, Sharon je tamo upisala srednju školu, a za vrijeme boravka tamo Sharon i nekolicina njezinih prijatelja iz škole dobili su uloge u filmu 'Barrabas'.
Kada je njezin otac konačno premješten natrag u SAD, Sharon je dobila priliku ostvariti svoje holivudske snove.

Do svoje prerane i tragične smrti 1969. odigrala je uloge u 12 filmova i serija, aobožavatelji će je pamtiti po ulozi Sarah Shagal u filmu Bal vampira iz 1967., u kojem će upoznati svojeg budućeg supruga Romana Polanskog.

Za redatelja Romana Polanskog udala se 20. siječnja 1968. Do tragične smrti za vrijeme trudnoće Sharon je snimila još 4 filma. Posljednji je bio 12 + 1.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene