Četvero ljudi, dvoje beskućnika i dva planinara, umrli su u valu vrućina na jugozapadu SAD-a, zbog kojeg su stanovnici ostali u svojim kućama, a zrakoplovni letovi otkazani.


Prve dvije žrtve vrućine zabilježene su u trodnevnom valu visokih temperatura u ponedjeljak u okrugu Santa Clara u Kaliforniji, južno od San Francisca, gdje je dvoje beskućnika pronađeno u automobilu, objavio je lokalni list te naveo da je riječ o 72-godišnjem muškarcu i 87-godišnjoj ženi.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Ispod nadvožnjaka u Makarskoj pronađena ozlijeđena žena, preminula na putu do bolnice Građani se pred Klaićevom opraštaju od preminule djevojčice - 4 Podignuta optužnica protiv roditelja dvoipolgodišnje djevojčice čija nas je smrt šokirala: Terete majku da ju je gurnula

"Tragično je da netko umre od hipertermije jer u većini slučajeva to se može spriječiti", rekla je dr. Michelle Jorden iz odjela za srčane bolesti u Santa Clari. "Hipertermija se događa kad tjelesni regulacijski sustav zakaže zbog prekomjerne vrućine. To se može dogoditi svakome te je stoga važno ostati u hladnijem prostoru, piti mnogo tekućine i kupati se ili tuširati ako ste izloženi visokim temperaturama", rekao je Jordan.

Tijela druge dvojice ljudi, 57-godišnjeg oca i njegova 21-godišnjeg sina iz Teksasa pronađena su ranije ovog tjedna u nacionalnom parku u Novom Meksiku, gdje su pješačili.

Novomeksička državna policija izvijestila je za postaju NBC da je vrućina veća od 37,8 stupnjeva Celzijevih pridonijela njihovoj smrti. Državna meteorološka služba objavila je upozorenje da stanovnici ostanu u zatvorenom prostoru, a kad izađu da piju što više vode.

Zbog visokih temperatura otkazano je više od 20 letova u međunarodnoj zračnoj luci Phoenix Sky Harbour i kašnjenja u zračnoj luci McCarran u Las Vegasu. (Hina)