Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Četnici traže kosti Draže Mihailovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spomenik četničkom ratnom zločincu Draži Mihailoviću otkriven je u nedjelju u Lapovu, pokraj Kragujevca, a članovi Ravnogorskog pokreta okupljaju Mihailovićeve sljedbenike.

Srbijanskim vlastima dali su rok od tri tjedna da nađu grob četničkog vođe ili će u suprotnom "prekopati pola Beograda".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje mu se ne zna za grob Grob Draže Mihailovića ipak nije u Beogradu Slika nije dostupna Hrvatska reagirala na Draškovićevu notu

Spomenik Draži Mihailoviću, visok 4,6 metara, otkriven je u povodu 60. godišnjice njegova strijeljanja , 17. srpnja 1946. godine, nakon što je u Beogradu zbog ratnih zločina osuđen na smrt, a do danas se ne zna gdje su pokopani njegovi posmrtni ostaci.

Na skupu u Lapovu okupilo se više od 1.500 Mihailovićevih sljedbenika koji su nazočili otkrivanju spomenika, na središnjem trgu koji nosi njegovo ime, čije su podizanje financirale lokalne vlasti, uz pomoć Ministarstva kulture Srbije.
Pomoćnik srbijanskog ministra za iseljeništvo Aleksandar Čotrić izjavio je tom prigodom da je Mihailović prvi pokrenuo
narodnooslobodilački rat protiv nacističkog okupatora i izrazio nadu da će mu spomenik uskoro biti podignut u svakom gradu u Srbiji, uključujući i Beograd.

Godišnjica strijeljanja četničkog ratnog zločinca obilježena je i službom u crkvi Svetog Đorđa na Ravnoj gori, a njemu su osim nekoliko stotina članova i simpatizera Srpskog pokreta obnove, Ravnogorskog pokreta slobode i Asocijacije za njegovanje tradicija Ravnogorskog  pokreta Srbije, nazočili dužnosnici SPO-a, čiji je predsjednik ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Drašković. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene