Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni su

Tinejdžeri planirali teroristički napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Belgijska policija uhitila je četiri osobe osumnjičene za planiranje napada na koncertnu dvoranu u Bruxellesu.

Troje maloljetnika i jedna odrasla osoba uhićeni su u nedjelju u Belgiji pod optužbom za terorizam, priopćio je u ponedjeljak Ured saveznog javnog tužitelja. Savezna pravosudna policija iz Liègea, Bruxellesa, Charleroia i Ghenta provela je u nedjelju ujutro pretrage u sklopu istrage koja je u tijeku. Policija je zaplijenila telefone i prijenosna računala, ali nije pronašla oružje, piše Politico.

Osamnaestogodišnjak je osumnjičen za "sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine i pripremnim radnjama s ciljem izvršenja terorističkog napada", objavili su tužitelji u priopćenju za javnost.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 1 sajam turizma u Berlinu Ministrica Brnjac poslala važnu poruku iznajmljivačima

Maloljetnike, u dobi od 15 do 17 godina, ispitao je sudac u Dendermondeu, koji je izvijestio o konkretnim planovima za napad na koncertnu dvoranu u Bruxellesu "u roku od nekoliko tjedana".

Lokalni mediji pišu da je meta bio Le Botanique, kulturni centar i glazbeno mjesto u središtu Bruxellesa, u koji koncerti privlače stotine gledatelja.

Prema belgijskim medijima, osumnjičenici pripadaju džihadističkom pokretu. Razina prijetnje koju su izdale belgijske vlasti ostaje na 3 od 4.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene