Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru su

Osmero Hrvata uhićeno u Zambiji, među njima i gitarist Hladnog piva: "Planirali su posvojiti djecu"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Osam Hrvata uhićeno je u Zambiji zbog sumnje u trgovinu ljudima. U pritvoru se nalaze već 16 dana.

Četiri para iz Hrvatske zambijska policija je uhitila zbog sumnje na trgovinu ljudima. Svi uhićeni nalaze se u pritvoru već 16 dana.

Hrvati su uhićeni 7. prosinca. Planirali su posvojiti djecu. Informaciju o pritvorenim Hrvatima Jutarnjem listu je potvrdilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Uhićeni su 44-godišnjak i njegova godinu dana starija supruga, gitarist Hladnog piva i njegova supruga, inače zaposlena u Ustavnom sudu. Uhićeni su i zagrebački veterinar sa suprugom te poznati aktivist za ljudska prava i njegova supruga.

Pročitajte i ovo Posvajanje djece - 2 Ministar o procesu posvajanja Djeca u domovima, a potencijalni posvojitelji čekaju: "Nitko ne može biti smješten u instituciju pa da sustav na njega zaboravi"

Prijatelji gitariste Jutarnjem listu su rekli da su planirali posvojiti dijete iz Afrike. Otišli su prije nekoliko tjedana. Šokirala ih je vijest o uhićenju.

Lokalni mediji prenijeli su izjavu šefa policije u pokrajini Copperbelt, Peacewella Mweembu. Rekao je da su imigracijski službenici u zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe uhitili četiri para hrvatskog podrijetla nakon dojave koju su dobili, da dokumenti o posvajanju koje su izdale kongoanske vlasti izgledaju kao da su falsificirani. Policija provjerava autentičnost dokumentacije.

Pročitajte i ovo Prava istospolnih parova: Ilustracija - 2 PRAVA LGBT ZAJEDNICE Slovenija dopustila istospolnim parovima usvajanje djece, kakvo je stanje u Hrvatskoj? "Tu je problem da imate jednog tvrdoglavog zakonodavca"

Troje djece u dobi je od po tri godine, a četvrto ima samo godinu i tri mjeseca. Nakon uhićenja Hrvata, djeca su predana ustanovama za socijalnu skrb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene