Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češki turist zadobio je lakše ozljede pri napadu polarnog medvjeda na arktičkom otoku u četvrtak, uoči potpune pomrčine sunca koja je na to područje privukla tisuće turista.


Jakub Moravec, koji je kampirao s pet drugih turista, zadobio je ozljede po ruci, prsima i licu te je helikopterom prebačen u bolnicu u Longyearbyenu, glavnom naselju na otočju Svalbard.

Vezani članci Slika nije dostupna OTVARA SE U SLUČAJU KATASTROFE Zavirite u skladište 'sudnjega dana' Slika nije dostupna RANIJE NEGO ŠTO SE PLANIRALO Otvoren trezor pospremljen za 'SUDNJI DAN'

Iz svog bolničkog kreveta 37-godišnji Čeh koji je za javnu televiziju rekao da je "sretan i da je dobro" ispričao je da se probudio i našao pred medvjedom u svome šatoru s kojim se borio sve dok kolega nije pucao u životinju i ozlijedio je.

Medvjeda, koji je ušao preko ograde u šatorsko naselje, ubile su poslije spasilačke ekipe.

Oduševljeno pozirao u prirodi - Ono što je kasnije uočio na fotografiji ga je zgrozilo!

Norveški artički otoci Svalbard, 1300 km od Sjevernog pola te otoci Faroe na jugu jedina su mjesta na kopnu odakle će znatiželjnici moći u petak promatrati potpunu pomrčinu sunca.

Djelomice će se pomrčina vidjeti u pojedinim dijelovima Afrike, Europe i Azije. Vlasti Svalbarda upozorile su turiste na opasnosti od medvjeda te na niske temperature od -18 stupnjeva Celzijevih.

Otočje Svalbard koje ima 2500 stanovnika očekuje 2000 posjetitelja koji će u petak promatrati pomrčinu sunca, a otočje Faroe na kojem živi 50.000 stanovnika očekuje 8000 posjetitelja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook