Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zločin nasilja'

Čeka se presuda: Pila u trudnoći pa rodila dijete s invaliditetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene koje piju puno alkohola tijekom trudnoće mogle bi biti smatrane kriminalkama, ovisno o sudskoj presudi.

Odvjetnici djevojčice koja je rođena s invaliditetom zbog majčine pretjerane konzumacije alkohola  u trudnoći, tvrde da je žena počinila 'zločin nasilja', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Nesreća u Michiganu tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih

Zločin nasilja, tvrde odvjetnici, počinjen je konzumirajući pola boce votke i osam limenki piva svaki dan, čime je štetne stvari prenosila nerođenom djetetu. Od suda u Velikoj Britaniji je zatraženo da donese odluku kojim bi neodgovorno konzumiranje alkohola trebalo biti nezakonito.

Ukoliko sud tako odluči, na čekanju je još 80 sličnih slučajeva. Žena kojoj se sudi, u vrijeme trudnoće imala je 17 godina i svaki je dan u organizam unosila velike količine alkohola.

Sve za majčinstvo: Rodila i nekoliko tjedana kasnije umrla od raka

Djevojčica, kojoj je sada šest godina, rođena je sa sindromom fetalnog alkohola te je imala usporeni rast. Odvjetnici Agencije za zaštitu djece stoga traže presudu prema kojoj djevojčica ima pravo na kompenzaciju zbog rođenja s bolestima povezanima s alkoholom.

Ako sud presudi u njezinu korist to bi moglo otvoriti put za kriminalizaciju konzumiranja većih količina alkohola tijekom trudnoće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene