Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sigurno ćemo doći po vas"

Čečenski vojnici poslali opaku poruku Moskvi: "Oni bi trebali biti u zatvoru ili ih treba uništiti"

Čečenski vojnici poslali poruku prosvjednicima u Moskvi
Čečenski vojnici poslali poruku prosvjednicima u Moskvi Foto: Screenshot
Čečenski borci koji ratuju u Ukrajini poslali su poruku ruskim pravoslavnim vjernicima koji su nedjelju u Moskvi prosvjedovali protiv izgradnje džamije.

Čečenski vojnici koji su sa bojišnice u Ukrajini poslali poruku pravoslavnim prosvjednicima koji su se u nedjelju u Moskvi usprotivili izgradnji džamije.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Ruševine Crocus City Hall Strašne posljedice Žrtve se i dalje broje, u bolnici je gotovo 100 ljudi, a strahuje se da će ispod ruševina pronaći još tijela

"Pozivamo vlasti Ruske Federacije da započnu s istragom tih ljudi i da im izreknu kazne. Oni koji ovo rade bi trebali biti u zatvoru ili ih treba uništiti", rekao je vojnik u videu.

"Mi vam ne prijetimo, samo vas upozoravamo. Ako ste protiv volje Svevišnjeg, mi ćemo vas uništiti. Ovog puta ćemo vam oprostiti da biste se mogli predomisliti, ali ako se pojavi još jedan onakav video, mi ćemo sigurno doći po vas", dodao je.

Čečenski vojnici tako su reagirali na video okupljanja više stotina pravoslavnih vjernika, uglavnom muškaraca, koji su u moskovskom okrugu Kosino-Ukhtomski prosvjedovali na mjestu gdje se planira izgraditi najveća džamija u glavnom gradu Rusije.

Prosvjednici tvrde da nisu protiv izgradnje džamije, ali da žele da se izgradi na drugom mjestu. Peticiju podršku njihovoj inicijativi potpisalo je više od 16.000 osoba.

Na njihov prosvjed reagirao je i čečenski vođa Ramzan Kadirov te je istaknuo da se ruski teritorij brani na dnevnoj razini, u što su uključeni i muslimani.

"Ako sudionici tog prosvjeda zaista žele branici Rusiju, neka odu u rovove i uzmu strojnicu", napisao je na svome Telegram kanalu, izvijestio je The Eastern Herald.

Osim toga, prosvjed je nazvao "otvorenom provokacijom" i pokušajem da se među građanima Ruske Federacije izazovu razdori.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene