Obavijesti Video Pretražite Navigacija
specijalna vojna operacija

Čečenski vođa otkrio kada bi mogao završiti rat u Ukrajini: "Sve su mogućnosti već iscrpljene"

Vladimir Putin i Ramzan Kadirov
Vladimir Putin i Ramzan Kadirov Foto: Afp
Čečenski vođa Razman Kadirov rekao je u svom javljanju uživo da bi specijalna vojna operacija mogla završiti tijekom nadolazećeg proljeća ili ljeta.

Razman Kadirov, šef Čečenije, tijekom obraćanja uživo otkrio je kada bi rat u Ukrajini, odnosno specijalna vojna operacija, mogao završiti.

"Mislim da bismo trebali očekivati završetak u proljeće sljedeće godine, u lipnju ili srpnju. Sve su mogućnosti već iscrpljene, nema dovoljno ljudskih resursa, novca također, imaju problema s oružjem. Da sam donio odluku, mogao bi biti gotov u roku od tri mjeseca", rekao je, prenosi RIA.

Pročitajte i ovo Dio Bad Blue Boysa puštenih iz zatvora u Grčkoj na aerodromu u Hrvatskoj. Na račun države Plenković otkrio kolikom je broju BBB-a plaćen put za Zagreb i o kojim se sve troškovima radilo

Čečenski vođa dodao je da bi zauzimanje Kijeva bilo "čak i lakše" nego Mariupolj, ali je ruska vojska fokusirana na očuvanje gradova i pregovore s onima koji žele odustati.

Moskava neprestano izražava spremnost za nastavak dijaloga s Kijevom ali su ukrajinske vlasti zakonski sebi zabranile pregovore. RIA piše da Zapad istodobno optužuje Rusiju za nespremnost da se vrati pregovorima.

Pročitajte i ovo Opojna sredstva u školi - 2 Tko je odgovoran? Učenici se drogirali za vrijeme nastave, pronašli im opasne opijate: "Po meni 99 posto odgovornosti snose roditelji"

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da trenutačno nema preduvjeta da se situacija u Ukrajini smiri jer postizanje cilje specijalne vojne operacije ostaje apsolutni prioritet za Rusiju.

S druge strane, ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuo je da nisu potrebne teatralne geste ako Ukrajina želi pregovarati. Ono što treba napraviti je ukinuti odredbu o zabrani pregovora. Naglasio je i da je rješenje moguće samo ako se poštuju ruska sigurnosna jamstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene