Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Kraj svijeta nam se još uvijek približava', uporan je američki vođa sekte Harold Camping objavivši novi datum - 21. listopad.


U prvom obraćanju javnosti nakon neuspjele prognoze jer se u subotu u 18 sati nije dogodilo ništa, Camping je kazao kako je 'pogrešno protumačio Bibliju' te da se 21. svibnja nije dogodio smak svijeta već 'spiritualni početak fizičkog kraja'.

Vezani članci Slika nije dostupna Predsjednik Vijeća za elektroničke medije: ''Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti'' Radio 101 Kraj Stojedinice: Vijeće za elektroničke medije koncesiju dodijelilo radiju osnovanom prije tri mjeseca

>> Prorok u šoku jer nije pogodio smak svijeta!

'Ne mijenjamo datum, samo smo naučili da sve ovo moramo gledati sa spiritualnije strane. No 21. listopada svijet će biti uništen i neće se raditi o pet mjeseci uništavanje, već će se sve dogoditi odjednom', kazao je na konferenciji za novinare.
Također, cijela priča je navela Campinga i na promjenu taktike. Dok je Family Radio dosad tisuće dolara trošio na plakata na kojima su se odbrojavali dani, sad će se usmjeriti više na vjersku glazbu i Božje riječi.

'Više ne moramo govoriti o kraju svijeta, svijet je itekako upozoren', kazao je Camping koji nije htio preuzeti nikakvu odgovornost za bol i patnju koju je možda prouzrokovao nekome svojim pogrešnim proricanjem. 'Nikad nisam rekao da sam nepogrešiv, ali Bog je nepogrešiv', poručio je Camping.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju