Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki odron tla

Bujice blata u Kini ubile najmanje 38 ljudi, ima i nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikom odronu tla u kineskoj pokrajini Yunnan poginulo je najmanje 38 ljudi, a nekoliko ih je nestalo. Žrtve je odnijela blatna bujica.

U petak je od posljedica odrona tla na jugozapadu Kine smrtno stradalo najmanje 38 osoba, a nekoliko ih se smatra nestalima, objavile su mjesne vlasti.

Pročitajte i ovo Zbog poplave evakuirani stanovnici ruskog grada Orska Voda i dalje nadire Kaos u Rusiji, tisuće evakuirane nakon što je rijeka probila branu: "Ovo su najteže poplave otkad se prate takvi podaci" Ilustracija Tisuće evakuiranih Pukla brana na rijeci Ural, potopljeno 4000 kuća, u tijeku evakuacija

Petnaestak kuća potpuno je prekriveno blatnim nanosima u jednome selu pokrajine Yunnan, objavili su spasioci s mjesta događaja. Interventne ekipe uspjele su spasiti dvije osobe koje je "odnijela" blatna bujica, objavio je isti izvor.

>> Golemi odron zemlje izbacio teretni vlak iz tračnica!

Prema službenim podacima, zasad je poznato da je 38 osoba smrtno stradalo, a agencija Xinhua izvješćuje o ukupno 6 nestalih.

Dana 7. rujna isto je područje pogodio potres magnitude 5,6 u kojemu je smrtno stradala 81 osoba, a mjesec dana nakon toga pod nanosima blata nakon odrona tla smrtno je stradalo 18 učenika jedne škole. U planinskom dijelu Kine odroni tla česta su pojava, a sigurnosne norme, kada je o izgradnji kuća riječ, nedovoljno se poštuju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene