Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužio Socijaldemokratsku partiju

Budimir: U BiH je na djelu 'puzajući državni udar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Živko Budimir izjavio je kako se u BiH trenutačno provodi 'puzajući državni udar', optuživši za to Socijaldemokratsku partiju BiH, odnosno njezina predsjednika Zlatka Lagumdžiju.

Komentirajući odluku SDP-a, HDZ BiH, HDZ 1990. i Saveza za bolju budućnost da mimo redovite sjednice zastupničkog doma parlamenta FBiH ranije tijekom dana smijene predsjedatelja tog tijela Denisa Zvizdića iz Stranke demokratske akcije i njegova zamjenika Stanka Primorca iz Hrvatske stranke prava, Budimir je izjavio kako je to dokaz da se u BiH pokušava uspostaviti diktatura, čiji je temeljni cilj provedba interesa nekih stranaka i njenih lidera poput Lagumdžije.

Pročitajte i ovo Građenje kampa Ispitani svi svjedoci Afera kampovi: I bivša službenica Neda Livljanić puštena iz istražnog zatvora Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 3 USKOK objavio Podignuta optužnica protiv 14 Hrvata: Mitom došli do lažne EU digitalne COVID potvrde

>> Jašarević potvrdio vezu s vehabijskim vođama

'Ako predsjednik SDP-a, koji je poželio mijenjati svoje koalicijske partere, ne osjeti potrebu ni konzultirati predsjednika Federacije BiH, sjesti s njim i razgovarati, nego na ovakav grub, bahat, nekorektan i nepošten način pokušava prisiliti predsjednika FBiH da to prihvati, onda je to neka vrsta nasilničkog ponašanja. A ako se to prenese na državne institucije, onda je to puzajući državni udar', izjavio je Budimir u intervjuu za TV Federacije BiH.

>> Raskol u Vladi FBiH - 8 od 17 ministara otišlo

Budimir je kazao kako je osobno spreman raspustiti federalni parlament, odnosno zatražiti raspisivanje izvanrednih izbora ako ne bude drugog načina da se riješi sadašnja kriza i prekine bezakonje.

Dodao je kako aktualna politička kriza potvrđuje da su sadašnji vođe političkih stranaka u BiH glavni uzrok problema u kojima se zemlja nalazi. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene