Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Poslao pismo medijima

Jašarević potvrdio vezu s vehabijskim vođama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijnski državljanin Mevlid Jašarević, kojemu se u Bosni i Hercegovini sudi zbog terorističkog napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu, poslao je pismo na adresu nekoliko medijskih kuća u BiH u kojemu je potvrdio kako je povezan s vođama zajednica radikalnih islamista koje djeluju ne samo u toj zemlji nego i u Austriji, objavio je sarajevski ‘Dnevni avaz’.

Uz presliku pisma, iza kojega je potpisan Jašarević, list prenosi kako je Jašarević svoju poruku uputio i na adrese vođa vehabijskih zajednica u Gornjoj Maoči kod Brčkog Nusreta Imamovića te one koja djeluje u Beču a predvodi je Muhamed Porča.

‘Avaz’ ističe kako postoje naznake da su upravo Imamović i Porča potaknuli Jašarevića da 28. listopada 2011. godine napadne veleposlanstvo SAD u Sarajevu. Jašarević je napisao kako mu smeta što ga mediji opisuju kao terorista koji je naštetio ugledu BiH, te se uspoređuje s norveškim masovnim ubojicom Andersom Behringom Breivikom.

‘Kako je moguće da nitko nije rekao kako je Breivik naštetio ugledu Norveške’, pita se Jašarević u svom pismu te podsjeća i na kosovskog Albanca Arifa Uku koji je u Njemačkoj ubio dva američka pilota, a nitko nije kazao kako je on time nanio štetu zemlji u kojoj je počinio napad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osuđivani nasilnik Stravičan zločin u susjednoj zemlji: Ubio bivšu partnericu pred djetetom pa ga oteo U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima - 7 "Uništava sve pred sobom" FOTOGALERIJA U Sarajevu održan prosvjed podrške Palestincima: "Izrael je najgori okupator na svijetu"

>> BiH: Jašarević se izjasnio da nije kriv po optužnici za terorizam

Jašarević je međutim izrijekom potvrdio svoju netrpeljivost premA Amerikancima, a demokraciju je opisao neprihvatljivim modelom vlasti te drži kako će upravo zbog nje Europa propasti. U napadu što ga je počinio u listopadu prošle godine, Jašarević je na zgradu američkog veleposlanstva u Sarajevu ispalio više od stotinu metaka ranivši pri tom jednog policajca.

Zbog ovog napada njemu te Emrahu Fojnici i Munibu Ahmetspahiću počelo je suđenje pred sudom BiH 15. lipnja. Državno odvjetništvo je najavilo kako će tijekom suđenja izvesti više desetaka svjedoka i predstaviti brojne materijalne dokaze kojima će potvrditi postojanje terorističke skupine koja je organizirana pri vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene