Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ustali i zapljeskali

FOTO Grlio se s Plenkovićem, zaradio ovacije: Zelenski u Europskom parlamentu oduševio govorom

Aktualno Galerija Zelenski u Europskom parlamentu - 1 Zelenski u Europskom parlamentu - 1 Foto: Afp Zelenski u Europskom parlamentu - 4 Zelenski u Europskom parlamentu - 4 Foto: Afp Zelenski u Europskom parlamentu - 3 Zelenski u Europskom parlamentu - 3 Foto: Afp Zelenski u Europskom parlamentu - 2 Zelenski u Europskom parlamentu - 2 Foto: Afp +0 Zelenski u Europskom parlamentu - 5 Galerija 1/5 >>
Ukrajina će pobijediti u ratu i pobjednička Ukrajina bit će članica Europske unije, rekao je u četvrtak u Europskom parlamentu ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

"Pobjednička Ukrajina bit će članica Europske unije”, rekao je Zelenski obraćajući se zastupnicima Europskog parlamenta u Bruxellesu. Svoj govor je započeo pozdravom "Slava Ukrajini”, na što su mu zastupnici odgovorili "Herojima slava". Njegov govor ispraćen je dugotrajnim pljeskom.

Zelenski je u svom obraćanju govorio o europskom načinu života koji se brani u Ukrajini.

“Ako Ukrajina padne, nestat će vaš način života. Braneći nas, mi branimo vas", rekao je Zelenski.

"Mi Ukrajinci branimo se na bojnom polju zajedno s vama, branimo se od najveće protueuropske prijetnje modernog svijeta", rekao je Zelenski.

Zelenski je rekao da se ruski režim ne bori samo za teritorij nego za uništenje vrijednosti Europe, europskog načina života i da gleda na 140 milijuna Rusa samo kao topovsko meso, potencijalne nosače pušaka.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski, Emmanuel Macron i Olaf Scholz Sastanak u Parizu Zelenski dobio obećanja o podršci od Macrona i Scholza: "Nastavit ćemo svoje napore u smislu dostave sredstava za obranu"

Pročitajte i ovo Ilustracija Distanciranje od Rusije Ukrajinci će slaviti Božić od 25. prosinca: "Ova je odluka primjerena zahtjevima našeg vremena i javnog mnijenja"

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola zauzela se za to da se Ukrajini pošalju dalekometni topnički sustavi i borbeni zrakoplovi.

"Vi morate pobijediti i države članice EU-a moraju brzo kao svoj sljedeći korak razmotriti slanje dalekometnih sustava i zrakoplova koji vam trebaju za obranu slobode", rekao je Metsola.

Ona je rekla da je budućnost Ukrajine unutar EU-a, da joj je Europska unija spremna nastaviti pomagati koliko god bude trebalo. "Vi morate pobijediti, a naš odgovor mora biti razmjeran prijetnji", rekla je Metsola.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene