Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob s Hamasom

Brojni Izraelci hrabro se vraćaju u domovinu: "Dolaze da bi sudjelovali u obrani zemlje"

Projekili ispaljeni na Izrael
Projekili ispaljeni na Izrael Foto: Afp
Od početka sukoba između Izraela i Hamasa Air Srbija ima pune ruke posla, osim što su u Srbiju iz Izraela pristigli mnogi građani, velik broj ljudi vraća se i u Izrael. Tako su letovi za Tel Aviv gotovo puni.

Otkako je počeo sukob Izraela i Hamasa, zrakoplovima Air Srbije evakuiraju se građani iz Izraela. No, kako navodi Dušan Milatović, kapetan i direktor letačkih operacija, nijedan let za Tel Aviv nije otkazan te će sve linije redovno letjeti sve dok su u mogućnosti.

Pročitajte i ovo Gaza iz minute u minutu FOTO/VIDEO Objavljene fotografije teškog razaranja. Krvavo nasilje se nastavlja: "Cijelo područje je spaljeno, svi su morali otići"

Za RTS je posebno napomenuo da su avioni iz Beograda za Izrael puni te da je zračna luka Ben Guiron zaštićena zona koji štiti izraelska vojska.

Navodi da je Air Srbija od početka sukoba imala tri redovna leta i jedan repatrijacijski te da će se tako nastaviti sve dok to bude moguće.

Pročitajte i ovo Nesreća na obilaznici jeste li što vidjeli? Policija i sin poginulog traže svjedoke strašne nesreće na obilaznici: ''Zabio se punom brzinom u njega''

Zrakoplovi prema Izraelu su gotovo puni

"To je izgleda za izraelski narod normalno. Neki od njih se vraćaju nazad da bi bili mobilizirani, da bi sudjelovali u obrani zemlje. Neko tamo vjerojatno živi i želi biti tamo bez obzira na tešku situaciju. Vjerojatno je izraelski narod naučio da živi u nekoj vrsti opsadnog stanja, pa je to njima normalno", navodi Milatović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene