Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice katastrofalnog tsunamija

Drama u Indoneziji: Broj mrtvih porastao na 373, ozlijeđeno najmanje 1500 osoba, u tijeku je potraga za nestalima

Indonezija, erupcija vulkana (Foto: Demy Sanjaya / AFP)
Indonezija, erupcija vulkana (Foto: Demy Sanjaya / AFP) Demy Sanjaya / AFP
Aktualno Galerija Erupcija vulkana (Foto: Nurul HIDAYAT / BISNIS INDONESIA / AFP) Erupcija vulkana (Foto: Nurul HIDAYAT / BISNIS INDONESIA / AFP) Foto: Nurul HIDAYAT / BISNIS INDONESIA / AFP Potraga za nestalima, Indonezija (Foto: ADEK BERRY / AFP) Potraga za nestalima, Indonezija (Foto: ADEK BERRY / AFP) Foto: ADEK BERRY / AFP +0 Indonezija, erupcija vulkana (Foto: Demy Sanjaya / AFP) Galerija 1/3 >>
Broj smrtno stradalih u tsunamiju u Indoneziji porastao je na 373, 1500 osoba je ozlijeđeno, a njih 128 je nestalo, izvijestila je vladina agencija za izvanredna stanja u ponedjeljak.

Tsunami se u subotu navečer obrušio na južni vrh Sumatre i zapadnu obalu Jave. Pretpostavlja se da su tsunami prouzročila podvodna klizišta koja je pokrenula erupcija vulkana Anak Krakatau.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

Tisuće policajaca, vojnika i volontera Crvenog križa i drugih humanitarnih skupina poslani su u najgore pogođena područja kako bi pomogli preživjelima i tragali za truplima poginulih. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene