Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvale vrijedan potez

PORUKA MRZITELJIMA Vojnik bez noge izazvao buru i ovacije na internetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski vojnik koji je s 19 godina u Iraku ostao bez noge objavio je post na Facebooku koji je izazvao buru ali i ovacije na internteu.

Chris Herbert jedva je preživio napad u Iraku kada je njegov automobil 2007. pogođen. Njegov zapovjednik je ubijen, dok su još dvojica vojnika ranjena. Na internetu je odlučio odgovoriti svima koji smatraju da bi zbog toga trebao biti rasist i islamofob te da su svi muslimani krivi za terorizam, piše CNN.

'Da, zbog toga što me musliman dignuo u zrak izgubio sam nogu. No, i onaj vojnik koji je bio sa mnom u odori britanske vojske istog je dana izgubio ruku. Musliman je bio u helikopteru koji me odvezao s mjesta nesreće, a doktor koji me operirao također je bio musliman. Kada sam se vratio u Veliku Britaniju pomagala mi je medicinska sestra muslimanka. Taksist musliman nije mi želio ništa naplatiti kada sam nakon oporavka prvi put izašao s ocem na pivo. Doktor musliman tješio je mojeg oca u pubu kada nije znao kako se nositi s mojim stanjem', napisao je Herbert. Istaknuo je kako su ga nakon povratka u Veliku Britaniju diskriminirali mnogi nemuslimani.

 

Getting frustrated by some people expecting racism from me, because I got blown up. Here it is:Yes. A Muslim man blew...

Posted by Chris Herbert on Tuesday, December 8, 2015
Pročitajte i ovo Ilustracija POHVALNI PRIMJER Svečano otvorena džamija blizu Tomislavgrada, zajednički su je izgradili muslimani i katolici Slika nije dostupna Američki muslimani ogorčeni zbog izvođenja imama iz zrakoplova

 

Ako ne dožive teške poraze u Iraku i Siriji, IS će se proširiti diljem svijeta

Odlučio je progovoriti nakon što ga je jedna islamofobična grupa pokušala angažirati za poster za njihovu organizaciju. Odbio je.

'Živite svoj život, zagrlite one koje volite i vratite se na posao', poručio je Chris za kraj.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene