Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki obavještajci:

Ako ne dožive teške poraze u Iraku i Siriji, IS će se proširiti diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna stvar je sigurna - Islamskoj državi treba zadati teške udarce na njenom samom ishodištu.

Novi dokumenti američkih obavještajaca otkrivaju kako će se Islamska država proširiti diljem svijeta ukoliko ne doživi neke značajnije gubitke u Iraku u Siriji.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu

Ovo izvješće naručila je Bijela kuća prethodno napadima u Parizu kojem je uslijedio i napad u Kaliforniji te ubojstvo guvernera jemenskog grada Adena.

Što se tiče napada na Jemen, oni su eskalirali od listopada naovamo, a upad terorističke skupine na njihov teritorij uvelike sliči situaciji u Libiji gdje su džihadisti zauzeli grad Sirt na Mediteranu.

PROCURILI DOKUMENTI IS-A Ovako pokušavaju postati legitimna država

Naime, jednako kao što je Libija strateški bitna džihadistima zbog pristupa Europi, tako je i Jemen bitan za samoprozvani kalifat zbog granice s Afrikom i Saudijskom Arabijom.

Istovremeno, ovih su dana u javnost procurili i dokumenti Islamske države koji pokazuju kako je ova skupina uspostavila relativno visoku razinu administracije u nastojanju da samoprozvani kalifat pretvori u legitimnu državu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene