Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže izradu studije

Francuski muslimani upozoravaju na porast islamofobije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istaknuta francuska muslimanska skupina objavila je da vandalski napadi na džamije i rasne uvrede ukazuju na porast islamofobije te je vladi opetovala zahtjev da osnuje povjerenstvo koje će razmotriti tu pojavu.

Pošto su zidovi džamije u gradu Saint-Etienneu nedavno osvanuli ispisani svastikama i rasnim uvredama na račun muslimana, vandali su oštetili i džamiju u pokrajini Loire. Francusko vijeće muslimanske vjeroispovijesti poručilo je da vandalizam protiv muslimana poprima zabrinjavajuće razmjere.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Ottawi u znak podrške židovske zajednice i Izraela Zbog sukoba u Izraelu Još jedna zemlja bori se s novim valom antisemitizma i islamofobije: U najvećim gradovima porastao broj zločina iz mržnje Joseph Czuba Tragedija u SAD-u Stravičan zločin: Nožem napao podstanare Palestince, dječaka (6) ubio s 26 uboda

To vijeće upozorava da je rasprava oko zabrane pokrivanja lica muslimanskih žena u Francuskoj, koja se poklopila s raspravom o francuskom identitetu dovela do stigmatiziranja muslimana. U francuskom društvu u porastu su protumuslimanski osjećaji, navodi muslimanska udruga.

U prosincu su nacistički slogani i crteži svinje osvanuli u džamiji na jugu Francuske.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene