Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka izgubljenog očajnika

Dva je dana lutao divljinom, mislio je da je gotov, a onda mu je sinula ideja...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski turist spašen je nakon dva dana lutanja australskom divljinom i to zahvaljujući tome što su spasioci uočili njegov SOS u pijesku na obali rijeke.

Geoff Keys (63) pokušao se prečicom vratiti do kampa u Jardine nacionalnom parku, sjverno od Queenslanda u Australiji, no izgubio se. Dva je dana proveo lutajući divljinom, bos, bez hrane.
Prvog je dana hodao šumom do 2 sata ujutro, a onda je zaspao. Kada se probudio hodao je uz rijeku na 30 stupnjeva, a onda je odjednom čuo helikoptere. Pretpostavio je da traže upravo njega.

Tada mu je sinula ideja - da u pijesku napiše SOS. On je glasio: 'HELP 2807', a dodao je i strelicu. No, ništa se nije dogodilo tako da je i drugu noć morao provesti sam, u divljini. Drugi dan oko podneva opet je čuo helikoptere.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Ilustracija El Nino Gore kuće oko Melbournea, stradala je stoka, više od 2000 ljudi raseljeno, vlasti poručile: "Zabrinuti smo"

SNIMLJENO MISTERIOZNO BIĆE Je li to Migaloo?

U jednom se nalazio poručnik Brad Foat koji je primijetio poruku no nisu se odmah spustili, nego su letjeli još 6 kilometara, a onda su se odlučili vratiti. I tada su kraj poruke u pijesku vidjeli Geoffa kako im maše.

'Skakao sam kao luđak i mahao im šeširom', ispričao je i dodao 'Osjećam se glupo, ali sretno', prenosi Sky News.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene