Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski turist spašen je nakon dva dana lutanja australskom divljinom i to zahvaljujući tome što su spasioci uočili njegov SOS u pijesku na obali rijeke.


Geoff Keys (63) pokušao se prečicom vratiti do kampa u Jardine nacionalnom parku, sjverno od Queenslanda u Australiji, no izgubio se. Dva je dana proveo lutajući divljinom, bos, bez hrane.
Prvog je dana hodao šumom do 2 sata ujutro, a onda je zaspao. Kada se probudio hodao je uz rijeku na 30 stupnjeva, a onda je odjednom čuo helikoptere. Pretpostavio je da traže upravo njega.

Tada mu je sinula ideja - da u pijesku napiše SOS. On je glasio: 'HELP 2807', a dodao je i strelicu. No, ništa se nije dogodilo tako da je i drugu noć morao provesti sam, u divljini. Drugi dan oko podneva opet je čuo helikoptere.

Vezani članci Život se vraća Život se polagano vraća u opustošenu Australiju, pogledajte prizore koji ulijevaju nadu Sonja Kovač Sonja Kovač u trendi kupaćem kostimu osvojila australske plaže: "Kakva prekrasna žena"

SNIMLJENO MISTERIOZNO BIĆE Je li to Migaloo?

U jednom se nalazio poručnik Brad Foat koji je primijetio poruku no nisu se odmah spustili, nego su letjeli još 6 kilometara, a onda su se odlučili vratiti. I tada su kraj poruke u pijesku vidjeli Geoffa kako im maše.

'Skakao sam kao luđak i mahao im šeširom', ispričao je i dodao 'Osjećam se glupo, ali sretno', prenosi Sky News.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook