Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napuštanje pregovora

Britanska oporba spremna blokirati Brexit u parlamentu, ako ne bude dogovora s Vladom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlament će zaustaviti izlazak Velike Britanije iz Europske unije ne bude li dogovora o Brexitu, rekao je šef za financijsku politiku oporbene Laburističke stranke John McDonnell u nedjelju.

Pregovori o Brexitu su zastali između vlade premijerke Therese May i EU-a o osiguranju dogovora o raskidu i sporazuma o budućim odnosima, čime su se povećali izgledi da bi Velika Britanija mogla napustiti pregovore bez postizanja dogovora.

Pročitajte i ovo Boris Johnson (Foto: AFP) Izlazak iz EU-a do 31. listopada? Johnson krenuo u kampanju za nasljednika May: ''Odgoda Brexita znači poraz'' Nigel Farage, bivši čelnik UKIP-a (Foto: AFP) osnovani u travnju Stranka Brexit skoro osvojila svoje prvo zastupničko mjesto u britanskom parlamentu

No McDonnell, najviši suradnik vođe laburista Jeremyja Corbyna, rekao je da vjeruje da u parlamentu ima dovoljno potpore da se blokira ta mogućnost.

Parlament trenutno nema ovlasti blokirati bilo koju odluku o povlačenju.

Vlada je obećala prepustiti parlamentu da odluči hoće li prihvatiti konačni dogovor, no to ne osigurava mogućnost da se blokira ishod u kojemu dogovor s EU nije postignut.

Mcdonnell je rekao kako misli da ima dovoljno potpore u parlamentu - gdje May nema natpolovičnu većinu - za izmjene zakona da se uključi takvo pravo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene