Energetsko siromaštvo
Energetsko siromaštvo Foto: Getty Images

Treći najveći britanski opskrbljivač energijom ispričao se nakon što je svojim korisnicima savjetovao da "grle kućne ljubimce” kako bi se ugrijali i uštedjeli na računima.


Tvrtka Ovo Energy prošli je tjedan svojim korisnicima poslala popis 10 "jednostavnih i isplativih načina” da im ove zime bude toplo.

Osim maženja s kućnim ljubimcima, korisnicima su savjetovali da izazovu djecu na hula-hup natjecanje, da vježbaju ili da počiste svoje domove. Sve to u vrijeme kad se u Britaniji očekuje rast cijena energenata i životnih troškova.

Prema nekim predviđanjima, računi za plin i struju u travnju bi milijunima kućanstava mogli porasti i za više od 50 posto.

Darren Jones, zastupnik u britanskom parlamentu i predsjednik Odbora za poslovnu, energetsku i industrijsku strategiju, nazvao je savjete "uvredljivima” i pozvao tvrtku da se ispriča.

"Nisam siguran tko je odobrio marketinšku kampanju koja ljudima savjetuje da, ako si ne mogu priuštiti grijanje, nose džempere i jedu kašu”, napisao je Jones naknadno na Twitteru.

Grijanje, ilustracija - 2 Svaka kuna je bitna: Evo kako uštedjeti na računima za grijanje
Poskupljuju energenti - 2 Koliko bi nas mogla stajati poskupljenja plina i struje? Tko je do sada plin plaćao 500 kuna, prema tržišnoj cijeni mogao bi ga plaćati i do 1500

Tvrtka se u međuvremenu ispričala za sadržaj i nazvala ga "lošom prosudbom".

"Razumijemo koliko će situacija mnogim našim korisnicima ove godine biti teška. Trudimo se da pronađemo smislena rješenja u pristupu ovoj energetskoj krizi. Neugodno nam je i iskreno se ispričavamo”, rekli su za Financial Times.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju