Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završila u pritvoru

Nova liječnica postala sumnjiva upravi bolnice, pa provjerili njezinu diplomu: Šokirali se otkrivenim

Brazilka kupila diplomu putem interneta
Brazilka kupila diplomu putem interneta Foto: Getty Images
Brazilka Mirian Santana kupila je liječničku diplomu putem interneta i liječila pacijente u Brazilu da bi se ubrzo saznalo kako je došla do posla.

Žena iz Brazila, 27-godišnja Mirian Santana, uhićena je prvog dana na poslu u medicinskoj ustanovi u Brazilu nakon što je glumila da je liječnica te kupila diplomu na internetu za svega 8 dolara što je oko 7,30 eura. 

Liječila je oko 30 pacijenata u vladinoj klinici u Coroadosu nakon čega je osoblju posumnjalo u njezino znanje i način na koji liječi pacijente. Provjerili su njezin matični broj na radnim dokumentima da bi pronašli da taj broj odgovara drugom liječniku.

Pročitajte i ovo Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici rat u Europi Novi problemi za Ukrajinu! Teška je 1,5 tone: "Ona je pakao. Ne mogu svi naši momci to izdržati"

Zatim je pozvana policija i Santana je uhićena. Prvo se branila i govorila da je diplomu stekla na tamošnjem sveučilištu 2022. godine, ali policija je sve provjerila i doznala da je taj program, koji je Santana tvrdila da je završila, prvi put uveden tek ove godine.

Ipak, na kraju je priznala da je diplomu nabavila putem interneta. Branila se govoreći da ju je angažirala tvrtka koja dobavlja zdravstvene radnike medicinskim ustanovama. Govorila je da je logoped i da je dobila mjesečnu plaću od oko 800 dolara što je oko 730 eura da bi bila liječnik opće prakse.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana"

"S obzirom na dokaze, nije mogla poduprijeti iznesene tvrdnje i priznala je zločin", rekao je šef civilne policije São Paula Nilton Aparecido za novine Metrópoles, prenosi Daily Mail.

Santana je završila u istražnom pritvoru u utorak, a pacijenti koje je liječila, uglavnom djeca i starije osobe, obaviješteni su o prijevari.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene