Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisegnula Dilma Rousseff

Brazil: Inaugurirana prva žena predsjednica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dilma Roussef je postala prva žena na dužnosti brazilskog predsjednika.

Dilma Rousseff, šezdesettrogodišnja ekonomistkinja i bivša pripadnica gerile koja je u doba vojne diktature tri godine provela u tamnici, postala je u subotu prva žena na dužnosti brazilskog predsjednika koju je preuzela od svog karizmatičnog prethodnika i političkog mentora Luiza Inacia Lule da Silve.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna Hillary najomiljenija kandidatkinja Europljana za Bijelu kuću

Rousseff je prisegnula na brazilski ustav pred zastupnicima i senatorima te predsjednicima stranih država i vlada okupljenim u Kongresu i tako postala 40. predsjednik te goleme južnoameričke države sa 191 milijun stanovnika.

Među stranim uglednicima bili su desetak latinoameričkih predsjednika, američka državna tajnica Hillary Clinton, potpredsjednik francuske vlade i ministar obrane Alain Juppe, portugalski premijer Jose Socrates i predsjednik Palestinske samouprave Mahmud Abas. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene