Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušten prije 3 godine

Bombaš iz Lockerbieja preminuo od raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Abdelbaset al-Megrahi 2009. godine pušten je iz zatvora zbog teškog zdravstvenog stanja. U Libiji je dočekan kao heroj, a danas je preminuo od raka.

Abdelbaset al-Megrahi, koji je osuđen za bombaški napad počinjen 1988. u škotskom gradu Lockerbiju u kojem je ubijeno 270 ljudi, umro je u svom domu u Tripoliju, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uhićen zbog protupravne naplate Pronađen ubojiti arsenal: Brat slavnog boksača bezuspješno pokušavao utjerati dug, angažirao i bombaša Ranjenici u bolnici nakon napada bombaša u Kabulu (Foto: AFP) Krvavi napad u Kabulu Bombaš samoubojica raznio se u sali za vjenčanja, ubio najmanje 43 ljudi

Megrahija (59) je 2001. godine osudio nizozemski sud, a iz zatvora u Škotskoj pušten je 2009. jer je bolovao od raka te mu je, prema tadašnjoj liječničkoj procjeni, ostalo samo nekoliko mjeseci života. Po izlasku na slobodu, osuđeni Libijac, koji nikad nije htio preuzeti odgovornost za bombardiranje Pan Amova leta 103 iznad škotskog grada, vratio se u domovinu gdje je dočekan kao heroj.

>> Slučaj Lockerbie: Britanski tužitelji od NTC-a traže pomoć

Vijest o smrti objavio je Megrahijev brat Abdulhakim koji je rekao da je bombaš preminuo danas oko podneva. Njegovo puštanje iz pritvora izazvalo je gorčinu i ljutnju među obiteljima žrtvava iz Lockerbija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene