Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi napad u Kabulu

Bombaš samoubojica raznio se u sali za vjenčanja, ubio najmanje 43 ljudi

Ranjenici u bolnici nakon napada bombaša u Kabulu (Foto: AFP)
Ranjenici u bolnici nakon napada bombaša u Kabulu (Foto: AFP) Foto: Afp
Eksplozija je odijeknula na lokaciji u blizini međunarodne zračne luke u Kabulu gdje se okupilo oko 1000 vjernika na skupu na kojemu su slavili rođenje proroka Muhameda

U napadu bombaša samoubojice u sali za vjenčanja u Kabulu utorak je poginulo najmanje 43 ljudi, deseci su ranjeni i njihov broj stalno raste.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Jedan je to od najkrvavijih napada ove godine u glavnom gradu Afganistana.

Eksplozija je odijeknula na lokaciji u blizini međunarodne zračne luke u Kabulu gdje su se okupili brojni vjernici na skupu na kojemu su slavili rođenje proroka Muhameda, objavilo je tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova. Procjenuje se da je u trenutku eksplozije u sali bilo oko 1000 ljudi. Ministarstvo zdravstva objavilo je kako je u napadu ozlijeđeno najmanje 82 ljudi.

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost.

Unatoč diplomatskim naporima da se okonča 17-godišnji rat u toj zemlji, sigurnosna situacija pogoršava se iz mjeseca u mjesec.

U kolovozu je u napadu na edukacijski centar u Kabulu ubijeno 34 ljudi. Među žrtvama je bilo i desetak tinejdžera koji su tamo pohađali tečaj engleskog jezika.

U rujnu je u dvostrukom bombaškom napadu ubijeno 20 ljudi među kojima i dvoje novinara. Za taj je napad odgovornost preuzela tzv. Islamska država.

Prema izvješću koje je objavio UN, u prvih šest mjeseci 2018. godine u Afganistanu je ubijeno 1700 civila, piše CNN.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene