Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretraga u Južnoj Americi

Policija se pohvalila rekordnom zapljenom: Neki je koriste za žvakanje i čaj, neki za proizvodnju opasne droge

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Bolivija je zaplijenila 9,2 tone lišća koke iz Perua, objavilo je bolivijsko ministarstvo unutarnjih poslova, a istaknulo je da je riječ o jednoj od najvećih zapljena dosad.

Policajci su tijekom pretrage na cesti u Andama u jednom kamionu pronašli ukupno 795 paketa, rekao je ministar unutarnjih poslova Eduardo del Castillo, a naglasio je da je riječ o jednoj od najvećih takvih zapljena.

Operacija se dogodila sredinom prošloga tjedna, ali je službeno potvrđena tek u ponedjeljak.

Del Castillo je rekao da je lišće koke bilo namijenjeno trgovini drogom i ilegalnoj prodaji na području Bolivije, kroz koju prolazi krijumčarski put iz Perua prema Brazilu i drugim zemljama.

Prema podacima peruanskoga nacionalnog Vijeća za razvoj i život bez droge, u Peruu su se nasadi koke u 2021. protezali na 80.381 hektar, a 10 posto njih koristi se legalno, za žvakanje i čaj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uz pomoć psa Među voćem pronađen kokain vrijedan 800 milijuna eura: Dio pošiljke bio je namijenjen Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Skrivao više od osam kilograma droge - 3 KAZNENA PRIJAVA Pao 40-godišnji diler iz Travnog: U stanu mu pronašli više od osam kilograma droge

Prema Ujedinjenim narodima, Peru je uz Kolumbiju i Boliviju jedan od glavnih proizvođača koke i kokaina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene