Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika tragedija

VIDEO Pogledajte grafički prikaz stravičnog sudara vlakova u Grčkoj

Aktualno Galerija Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 1 Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 3 Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 3 Foto: DNEVNIK.hr Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 2 Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 4 Stype: Teška nesreća u Grčkoj - 4 Foto: DNEVNIK.hr +5 Stravična nesreća u Grčkoj: Ilustracija - 2 Galerija 1/10 >>
Stravična željeznička nesreća dogodila se u Grčkoj. U sudaru putničkog i teretnog vlaka poginule su najmanje 43 osobe, a 85 ih je ozlijeđeno.

U najsmrtonosnijoj željezničkoj nesreći u povijesti Grčke, u izravnom sudaru dvaju vlakova, cijeli vagoni izbačeni su s tračnica.

Zbog nesreće je uhićen šef željezničke postaje, a istražitelji pokušavaju utvrditi zašto su vlakovi bili na istom kolosijeku.

Kostas Karamanlis u suzama je dao ostavku na mjesto ministra za infrastrukturu i promet.

Putnički vlak prometovao je na liniji Atena – Solun, dok je teretni vlak krenuo iz Soluna. Prema dosad dostupnim informacijama, vlakovi su vozili velikom brzinom od 160 km/h te su se sudarili kod grada Larise.

Oko 350 ljudi nalazilo se u putničkom vlaku, dok su u teretnom bila dva željezničara. Poginule su najmanje 43 osobe, 85 ih je ozlijeđeno, a strahuje se da će broj mrtvih rasti.

U trenutku sudara vlakovi su iskočili iz tračnica, a prednji dijelovi obaju vlakova gotovo su neprepoznatljivi.

  Pročitajte i ovo Sudar vlakova u Grčkoj Poginulo puno mladih VIDEO/FOTO Zastrašujući prizori na mjestu sudara vlakova: Uhićen šef željezničke postaje

Pročitajte i ovo Sudar vlakova u Grčkoj tragedija u Grčkoj Putnik iz vlaka smrti o trenucima strave: "Padali smo po vagonu, kabeli su se zapalili. Vatra je bila svuda oko nas"

Na teren su odmah izašli spasioci, koji i dalje pretražuju smrskane vagone. Lokalni mediji izvještavaju da su stradali većinom bili studenti koji su se vraćali s odmora.

Grčka je proglasila trodnevnu žalost.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene