Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve se ispituje

Boeing priznao grešku, a šokirani direktor poručio: "Imam djecu, unuke..."

Greška na zrakoplovu
Greška na zrakoplovu Foto: Platforma X
Zrakoplovu, koji je prevozio 171 putnika i šest članova posade odlomio se tijekom leta dio vrata i trupa. Sada se provjeravaju svi avioni, a Boeing je priznao pogrešku.

"Boeing mora priznati pogrešku", rekao je njegov izvršni direktor Dave Calhoun nakon što se prošli tjedan dogodio incident u kojem su nakon eksplozije otpali prozor i dio trupa na zrakoplovu 737 Max 9 tijekom leta Alaska Airlinesa.

Deseci zrakoplova Max 9 prizemljeni su nakon incidenta, čekaju inspekciju zbog povećane zabrinutosti oko sigurnosti. Alaska i United Airlines su od tada pronašli labave dijelove na nekoliko mlažnjaka.

Regulatori su naglasili da je sigurnost putnika na prvom mjestu, a ne što brži povratak aviona, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u New Yorku - 2 Mnogi su bez struje Ekstremni vremenski uvjeti: Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a, a stiže još jedna nevolja

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite IKEA povlači proizvod: Ako ste ga kupili, javite se u trgovinu

 Calhoun je izrazio zabrinutost te opisao vlastitu reakciju na video leta Alaska Airlinesa u petak na kojem se vidi dio trupa koji nedostaje te svoju zabrinutost s obzirom na to da je netko mogao biti na susjednom sjedalu, koje je igrom slučaja ostalo prazno.

"Imam djecu, imam unuke, a imate i vi. Ovo je važno. Svaki detalj je bitan", rekao je zaposlenicima, prema transkriptu koji je podijelio Boeing.

Dionice Boeinga pak na burzama padaju već nekoliko dana zaredom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene