Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na dvjema službenim adresama njujorškog gradonačelnika Michaela Bloomberga otvorene su dvije omotnice koje sadrže otrov ricin. Jedno je sumnjivo pismo poslano i Baracku Obami.


Njujorškom gradonačelniku Michaelu Bloombergu stigla su dva pisma s otrovom ricinom. Pošiljatelj mu prijeti zbog stavova o strožoj kontroli oružja. U međuvremenu je FBI presreo jednu omotnicu adresiranu na predsjednika Baracka Obamu, u kojoj prisutnost istog otrova zasad nije utvrđena, ali je zbog sumnje da bi ricina u njoj moglo biti poslana na detaljnu analizu.

>> Trener borilačkih vještina optužen za slanje pisama s ricinom

Vezani članci Amy Coney Barrett Trumpova predizborna pobjeda: Senat potvrdio sutkinju Amy Coney Barett u Vrhovni sud Slika nije dostupna Američki senator primio pismo s biološkim otrovom!

SAD je posljednjih tjedana zahvatio val otrovnih pošiljki. Protiv osobe iz Mississippija podignuta je optužnica zbog slanja pisama s ricinom predsjedniku Obami, jednom senatoru i sucu. Još jedna osoba je uhićena zbog otrovnog pisma poslanog sucu u saveznoj državi Washington.

'Imam golemo povjerenje u njujoršku policiju, FBI i njihove procedure. Poduzimamo mnogo sigurnosnih mjera. Osoblje koje otvara poštu dobro je uvježbano i ima procedure za nešto ovakvo. Ovo nije prvo pismo poslano nekome. Ne znam zašto je to učinjeno. Pismo očito govori o našim naporima u borbi protiv oružja', komentirao je sumnjive omotnice gradonačelnik Bloomberg.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook