Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poljska objavila transkripte

Zapovjednik naredio spuštanje aviona s Kaczynskim?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska je objavila transkripte zapisa iz tragičnog aviona u kojem je poginuo predsjednik Lech Kaczynski, ali i 95 drugih osoba.

Među objavljenim podacima može se pronaći upozorenja unutarnje konzole kako avion mora povratiti visinu i to prije same nesreće, javlja Reuters. 'Diži se, diži se.... Tlo ispred', glasilo je jedno od upozorenja. Snimljene su i pilotove psovke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rusija zanijekala Smolensk: Ruski policajci opljačkali žrtve zrakoplovne nesreće Slika nije dostupna Crna kutija Peti glas na snimci: Kaczynski prisilio pilota na slijetanje?

Avion se srušio 10. travnja u Smolensku u zapadnoj Rusiji. Predsjednik i velik dio vrha države bili su na putu kako bi odali počast ubijenim Poljacima, koje su 1940. godine izmasakrirali Sovjeti.

>> Peti glas na snimci: Kaczynski prisilio pilota na slijetanje?

Ruski istražitelji su predali zapise svojim poljskim kolegama. Prije same nesreće u pilotskoj kabini se nalazio Gen Andrej Blasik, zapovjednik poljskih zračnih snaga. No, ne postoje dokazi da je baš on prisilio pilota da sleti po lošem vremenu. U vrijeme slijetanja pista je bila prekrivena maglom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene