Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30 tisuća kvadrata

Zemljište na Blajburškom polju prodano - mljekaru: Moglo bi služiti za ispašu krava

Ilustracija
Ilustracija Foto: Robert Fajt/Cropix
Velik dio zemljišta na kojem se održava kontroverzna komemoracija na Blajburškom polju prodano je mljekaru.

Spomen područje na Blajburškom polju moglo bi postati livada za ispašu stoke. Portal Novosti doznaje da je zelena površina prije četiri mjeseca prodana vlasniku mljekare.

Kako navodi portal, do toga je došlo zbog austrijskih zakona o nasljedstvu i niza propusta Počasnog bleiburškog voda koji pokušava osporiti transakciju - tvrdi da se radi o njihovoj imovini prodanoj na prijevaru.

Pročitajte i ovo Nizama Hećimović, Nermin Sulejmanović Za Dnevnik Nove TV ''Ako je to istina...'' Ministar komentirao navode da je ubojici lokaciju supruge otkrila policajka

Oko 30 tisuća kvadrata zemljišta bilo je u vlasništvu Ilije Abramovića koji je u kolovozu 2020. godine preminuo. Vlasništvo je prepustio PBV-u koji nije poduzeo sve pravne korake koji bi osigurali transfer imovine u slučaju njegove smrti, pišu Novosti.

Kako PBV Abramovićevoj supruzi nije isplatio oko 100 tisuća eura prema odluci povjerenika nakon analize oporuke, pravni skrbnici udovice zemljište nisu predali PBV-u.

Pročitajte i ovo Ilustracija rat u Europi Poražavajući podaci ruske invazije na Ukrajinu: Ubijeno najmanje 500 djece, više od 1000 ozlijeđenih

Aktiviran je zahtjev za procjenu i prodaju zemljišta koje je na kraju i prodano mljekaru, izuzev pozornice, natkrivenog oltara i spomenika posvećenog ustaškoj vojsci što je oko 28 tisuća kvadrata.

PBV nije uložio prigovor na vrijeme pa je odluka o prodaji postala konačna. Od suda su zatražili reviziju odluke o oporuci, podnijeli su žalbu na transakciju.

Revizija bi prema neslužbenim procjenama mogla potrajati otprilike godinu dana.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene