Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pustinja Novog Meksika već desetljećima golica maštu svjetske javnosti.


Bivši američki vojnik odlučio je, nakon 44 godine, progovoriti o onome što se dogodilo u pustinji Novog Meksika 1971. godine. On kaže kako je zajedno s još 500 svojih suboraca vidio NLO nedaleko Roswella, mjesta na kojem je 24 godine ranije zabilježen najpoznatiji slučaj NLO-a u svijetu.

Vezani članci Slika nije dostupna MISTERIJ STAR 69 GODINA 'Nisu bili ni izvanzemaljci, ni ljudi. Bili su to pokusni kunići' Slika nije dostupna 'Hipnotizirala sam pacijenticu i otkrila da je bila odvedena na svemirsku letjelicu'

Neimenovani vojnik kaže kako će ga ono što je vidio u tih pet sati proganjati do kraja života.

On je, naime, 1971. godine bio stacioniran u Fort Blissu u Texasu kad su ih poslali na 'vojne manevre' u pustinju Novog Meksika, zapadno od svjetski poznatog Roswella.

Tijekom noćnih manevara svjedok je, kaže, zajedno s ostalim vojnicima vidio dva neidentificirana leteća objekta.

'Prvog smo uočili kako se približava sa sjevera i tada se zaustavio. Drugi objekt nam je dolazio sa zapada. U narednih pet sati leteći objekti su lutali po nebu iznad pustinje', rekao je ovaj vojnik.

Kaže kako su objekti bili okruglog oblika, ali nije mogao odrediti njihovu veličinu jer je i visina na kojoj su se kretali bila relativno nejasna.

On i njegovi kolege tada su služili u protuzračnoj jedinici te su bili uvježbani da prepoznaju svaku letjelicu koju vide.

Idući dan kad su se zajedno našli na ručku, svi su, kaže, pričali o NLO-u, ali ne zna zašto nitko do sad s time nije izašao u javnost, piše britanski Express.

Roswell je u centar svjetske pažnje došao 1947. godine kad je nedaleko grada pao nepoznati objekt te su se odmah pojavile priče o NLO-u. I američke vlasti nisu bile dobroo koordinirane pri izvještavanju javnosti i tom događaju što je samo učvrstilo priče o vanzemaljcima u pustinji Novog Meksika. U konačnom izvješću stoji kako se srušio američki balon na topli zrak.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju