Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 misterioznih sati

PREKINUO ŠUTNJU NAKON 44 GODINE 'Ono što sam vidio proganjat će me do smrti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pustinja Novog Meksika već desetljećima golica maštu svjetske javnosti.

Bivši američki vojnik odlučio je, nakon 44 godine, progovoriti o onome što se dogodilo u pustinji Novog Meksika 1971. godine. On kaže kako je zajedno s još 500 svojih suboraca vidio NLO nedaleko Roswella, mjesta na kojem je 24 godine ranije zabilježen najpoznatiji slučaj NLO-a u svijetu.

Pročitajte i ovo F-18 (Foto: Thinkstock) Tajni program Pentagona Bivši pilot opisao susret s NLO-om? "To je bilo nešto najbrže što sam ikad vidio..." Slika nije dostupna Tko to tamo leti? Misterij na nebu: Policajci preko kamere gledali NLO, oku nije bio vidljiv

Neimenovani vojnik kaže kako će ga ono što je vidio u tih pet sati proganjati do kraja života.

On je, naime, 1971. godine bio stacioniran u Fort Blissu u Texasu kad su ih poslali na 'vojne manevre' u pustinju Novog Meksika, zapadno od svjetski poznatog Roswella.

Tijekom noćnih manevara svjedok je, kaže, zajedno s ostalim vojnicima vidio dva neidentificirana leteća objekta.

'Prvog smo uočili kako se približava sa sjevera i tada se zaustavio. Drugi objekt nam je dolazio sa zapada. U narednih pet sati leteći objekti su lutali po nebu iznad pustinje', rekao je ovaj vojnik.

Kaže kako su objekti bili okruglog oblika, ali nije mogao odrediti njihovu veličinu jer je i visina na kojoj su se kretali bila relativno nejasna.

On i njegovi kolege tada su služili u protuzračnoj jedinici te su bili uvježbani da prepoznaju svaku letjelicu koju vide.

Idući dan kad su se zajedno našli na ručku, svi su, kaže, pričali o NLO-u, ali ne zna zašto nitko do sad s time nije izašao u javnost, piše britanski Express.

Roswell je u centar svjetske pažnje došao 1947. godine kad je nedaleko grada pao nepoznati objekt te su se odmah pojavile priče o NLO-u. I američke vlasti nisu bile dobroo koordinirane pri izvještavanju javnosti i tom događaju što je samo učvrstilo priče o vanzemaljcima u pustinji Novog Meksika. U konačnom izvješću stoji kako se srušio američki balon na topli zrak.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene