Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajni program Pentagona

Bivši pilot opisao susret s NLO-om? "To je bilo nešto najbrže što sam ikad vidio..."

F-18 (Foto: Thinkstock)
F-18 (Foto: Thinkstock) Thinkstock
Aktualno Galerija +0 F-18 (Foto: Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Američko ministarstvo obrane prema pisanjima medija navodno je prije 10 godina pokrenulo tajni program čiji je cilj istraživanje pojava neidentificiranih letećih objekata

Bivši američki mornarički pilot David Fravor u nedavnom razgovoru za New York Times otkrio je kako je prije 13 godina doživio susret s letjelicom za koju smatra da nije s ove planete.

Događaj kojeg nikada neće zaboraviti

Pročitajte i ovo Mnogi ljudi vjeruju u stvarnost ovih priča (Foto: AFP) Posjeti iz svemira? Nevjerojatne priče o rušenjima NLO-a: 10 manje poznatih, ali vrlo misterioznih slučajeva Slika nije dostupna Uhodilo ih Procurili Pentagonovi dokumenti svjedočanstva vojnih pilota o susretima s NLO-ima?

Fravor je 2004. godine upravljao borbenim avionom F/A-18F kad ga je radiooperater zamolio da istraži tajanstveni bijeli objekt koji je lebdio iznad mora.

Standardna misija obuke na obali San Diega tako se pretvorila u događaj kojeg ovaj pilot nikada neće zaboraviti.

„Nikad prije nisam vidio takvo ubrzanje. Ne znam što sam zapravo vidio, ali znam da ta letjelica nije ispuštala plinove, nije imala krila ili rotore te je bila brža od našeg F-18“, ispričao je Fravor.

New York Times nedavno je objavio članka o tajnom „Naprednom programu identifikacije zrakoplovnih prijetnji“ koji je navodno osnovan 2007. na zahtjev tadašnjeg senatora Nevade Harryja Reida.

Više od 22 milijuna dolara za istraživanje NLO-a

Od 2008. do 2012. Pentagon je prema pisanju američkih medija na program istraživanja neidentificiranih letećih objekata potrošio više od 22 milijuna dolara.

Začetnik programa Harry Reid za New York Times je izjavio kako je ponosan na „nešto što dosad nitko nije učinio“.

Iako je financiranje programa završilo 2012., dužnosnici su nastavili istraživati neobične zračne fenomene.

Zaljubljenici u NLO-e i teoretičari zavjera uvjereni su kako američka vlada već desetljećima prikriva informacije o postojanju izvanzemaljskog života.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene