Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to je moguće

Misterij star 67 godina sad je još dodatno zakompliciran!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o Roswellu postala je legenda. Međutim, točnog odgovora na pitanje što se dogodilo nema, a još uvijek se pojavljuju nova pitanja vezana za događaj iz 1947. godine.

Navodna NLO nesreća koja se 1947. godine dogodila u Roswellu rezultat je supertajne nacističke tehnologije. Nije se tu radilo o stranoj letjelici, niti o stranim tijelima nego letjelici naziva Bell. Tako barem sugerira novi njemački film o događanju, piše Huffington Post. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve je poricao Umro najstariji čovjek koji je osuđen za zločine počinjene tijekom holokausta: Ni dana nije proveo u zatvoru Europski parlament Suočavanje s prošlošću Euronews: Zašto neki hrvatski europarlamentarci omalovažavaju zločine iz hrvatske prošlosti?

Bitno je naglasiti da je upitno što se zapravo dogodilo u predragđu tog malenog grada prije 67 godina, ali upitno je i hoće li spomenuti film uopće ugledati svjetlo dana.

Priča o padu nečega nepoznatog na ranč u Roswellu već je postala gotovo 70 godina stara legenda. Tvrdilo se da je riječ o vanzemljaskoj letjelici, meteorološkom balonu, ali i uređaju za šijuniranje sovjetskih nuklearnih pokusa.

Danas film nazvan 'NLO i Treći reich' promovira još jednu teoriju - da se radio o atigravitacijskoj, zvonolikoj letjelici, nastaloj kombiniranjem tehnologije za proizvodnju raketa i helikoptera, koju je izradila nacistička Njemačka, a koja je 1943. godine pala u ruke SAD-u koji je nastavio razvijati projekt. Navodno testiranje letjelice rezultiralo je njezinim rušenjem koje je postalo događaj koji je započeo sagu o NLO-u u Roswellu.

Na današnji prije 67 godina sve se promijenilo: NLO je samo u SAD-u viđen 90.000 puta!

Priče o nacističkom 'zvonu' i ranije su se godinama pojavljivale u literaturi o NLO-u, pa tako i u dokumentarnom filmu Discovery Channela iz 2008. 'Nacistička NLO zavjera'.

Novi dokumentaraca navodno se fokusira na njemačkog inženjera Josipa Andreasa Eppa koji je navodno radio na NLO projektu koji je rezultirao s nekoliko letjelica u obliku letećeg tanjura koje su navodno imale i kabine u obliku kupole i rotrirajući obruč.

Tvrdnja da se 'zvono' srušilo u Roswellu u suprotnosti je s izjavama očevidaca koji su u godinama nakon pada opisali fizički izgled i druge karakteristike objekta, a opisali su i nekoliko malih humanoidnih putnika u letjelici.

Novi film donosi samo dodatna pitanja

Inače, ovo nije prvi put da se spominje povezanost nacista i NLO-a. Istraživačka novinarka Annie Jacobsen je 2011. godine postavila je kontroverzno pitanje u svojoj knjizi o supertajnoj vojnoj bazi u Nevadi poznatoj kao 'područje 51': Je li bivši sovjetski vođa Staljin zaposlio Josefa Mengelea, nacističkog 'Anđela smrti' da 1947. godine kirurškim putem djecu izmijeni tako da izgledaju kao vanzemaljci i jesu li ove defomrirane adolescente zatim poslali u SAD u sovjetskoj špijunskoj letjelici da budi dio NLON nesreće u Roswellu?

Je li ovo najbizarnija teorija urote o izvanzemaljcima?

U jednom trenutku u javnosti se pojavila i priča da je američka vlada bila pod kontrolom tajne vlade koja je bila pod kontrolom vanzemaljaca koji su pomogli rastu nacističke Njemačke 1930-ih godina.

Novi film neće donijeti odgovor na pitanje o događanjima iz 1947. godine. Vjerojatnije je da će ponuditi dodatna pitanja o tome kome i čemu vjerovati kada je u pitanju najveća NLO kontroverza u povijesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene