Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez ikakve kazne

"Neće oklijevati ni sekunde": Bivši ruski agent otkrio na što su spremni vagnerovci ako im Prigožin to naredi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Bivši agent FSB-a i ruski vojni bloger Igor Girkin, poznat i kao Igor Strelkov upozorava da članovi privatne vojne kompanije Wagner neće oklijevati ni sekunde s ubijanjem Rusa ako im to naredi njihov vođa Jevgenij Prigožin.

Jevgenij Prigožin se 23. lipnja pobunio protiv ruskog ministarstva obrane i optužio vojsku ruskog predsjednika Vladimira Putina za napad na Wagnerove položaje u Ukrajini. On je tada objavio da njegova grupa plaćenika kontrolira vojne lokacije u ruskom gradu Rostovu na Donu. Wagner grupa kontrolirala je važne sigurnosne lokacije, uključujući stožer koji vodi ruske vojne operacije u Ukrajini, reklo je britansko ministarstvo obrane u jednoj od svojih procjena prošlog mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Katastrofa FOTO Zbog jedne divne crne ženke: 50 dupina nasukalo se na plaži, prizori su uznemirujući

Prigožinova nastojanja da napreduje u Moskvi sa svojim snagama deeskalirala je sljedećeg dana nakon što su obavljeni pregovori s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom, jednim od glavnih Putinovih saveznika. Prigožin je tada rekao da se njegovi konvoji okreću kako bi se vratili u svoje terenske kampove, piše Newsweek.

Pročitajte i ovo Policija je danima tragala za dječakom Bio je pritvoru Iscurili mračni detalji prošlosti roditelja nestalog dječaka (2), kojeg policija traži već danima

Pročitajte i ovo Zoran Milanović s pripadnicima 12. HRVCON-a - 2 Vruće ljeto Oporba zaziva sazivanje izvanredne sjednice Sabora, Milanović poručio: ''Neka se jave pa ćemo vidjeti''

Girkin je u nedjelju na svom Telegram kanalu napisao da je, iako je pobuna propala, Wagnerova grupa savršeno je pokazala svoju spremnost da u budućnosti ubija svoje sugrađane desno i lijevo pod zapovijedima svog manijačnog vođe, koji je nekoć bio Putinov saveznik.

"Slogani takozvanog marša pravde postali su referentna točka u daljnjem postojanju ovog Wagnera, a one snage koje su ostale u navedenoj ilegalnoj oružanoj formaciji pod zapovjedništvom (Prigožina) iste su izdajice Rusije kao i on. Prigožinova privatna vojska nema moralno pravo smatrati se braniteljem domovine. A njezini borci brane svoje pravo da ubijaju bilo koga i bilo gdje za novac koji im njihov poslodavac plaća", napisao je, dodavši da Wagner nije pretrpio ni najmanju kaznu za svoju neuspjelu pobunu protiv Rusije.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene