Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijedi zločinke Biljane Plavšić

'Karadžić me htio smjestiti u ludnicu, a u Haagu su me trovali plinom!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša predsjednica Republike Srpske i haški osuđenik Biljana Plavšić tvrdi da ju je Radovan Karadžić pokušao doživotno smjestiti u - ludnicu.

U intervjuu za emisiju Ćirilica kazala je kako do nemilog događaja pri povratku u Sarajevo nakon susreta s tadašnjim ministrom vanjskih poslova Velike Britanije. Na aerodromu su je priveli i rekli da će je odvesti u ludnicu. Na uputnici su bila dva potpisa, Ljiljane i Radovana Karadžića, no nedostajao je treći potpis zahvaljujući čemu je izbjegla doživotni boravak u ludnici.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i Vladimir Putin Planira "ekonomsku uniju" Dodika baš briga za američke sankcije: "Imam druge prijatelje, Vučića, Putina i Orbana..." Slika nije dostupna 'Ničim me dobrim nije zadužio' Biljana Plavšić: Ne želim svjedočiti u Karadžićevu obranu!

Pomogao je, kaže, i pritisak međunarodne zajednice na Miloševića. U intervjuu poriče da je ikad rekla izjavu zbog koje ju je, kaže, Srbija progonila. Navodno je rekla da u Srbiji ima 12 milijuna ljudi, pa ako pogine šest, još toliko će živjeti na slobodi.
prisjećajući se boravka u haškom zatvoru. Kaže da su je izbezumljivali raznim plinovima i psihosupstancama te je da bi povratila psihički mir, pisala memoare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene