Američki vojnici (Foto: Arhiva/AFP)
Američki vojnici (Foto: Arhiva/AFP)

Američko Vijeće za nacionalnu sigurnost zatražilo je prošle jeseni od Pentagona da mu pripremi opcije za napad na Iran nakon što je skupina militanata povezana s Teheranom ispalila granate na područje Bagdada u kojem se nalazi američko veleposlanstvo, objavio je u nedjelju The Wall Street Journal.


Zahtjev vijeća predvođenog Johnom Boltonom izazvao je veliku zabrinutost u Pentagonu i State Departmentu, navodi list, pozivajući se na sadašnje i bivše američke dužnosnike.

Vezani članci Testiranje projektila, ilustracija (Foto: AFP) Hutiji napali saudijsku zračnu luku Abha Ratni brod USS Boxer (Foto: AFP) Iran tvrdi da im ne nedostaje nijedan dron: "Možda su Amerikanci greškom srušili svoj"

Pentagon je ispunio zahtjev, ali ne zna se jesu li opcije za napad na Iran bile poslane i u Bijelu kuću i je li za njih znao predsjednik Trump.

Zahtjev je potaknut incidentom koji se dogodio u rujnu kada su tri granate pale na diplomatsku četvrt Bagdada. Pale su na prazno područje i nije bilo ozlijeđenih.

Glasnogovornica State Departmenta odbila je komentirati vijest, kao i državni tajnik Mike Pompeo.

Glasnogovornik Pentagona također nije imao komentara, a Bijela kuća i Vijeće za nacionalnu sigurnost nisu bili dostupni. (Hina)