Migranti - 3
Migranti - 3 Foto: DNEVNIK.hr

U pograničnom području s Hrvatskom inspektori Službe za poslove sa strancima BiH ovog su tjedna pronašli veliku skupinu ilegalnih migranata među kojima je bilo više od stotinu djece.


Svi su premješteni u prihvatne centre u Unsko-sanskoj župniji gdje će dobiti potrebnu skrb, potvrđeno je u subotu iz sjedišta ove službe u Sarajevu.

Kako je pojašnjeno u priopćenju, inspektori Službe za poslove sa strancima provode pojačani nadzor nad teritorijem uz međudržavnu granicu, a u mjestu Bosanska bojna u napuštenim su kućama zatekli desetke migrantskih obitelji.

Identificirali su 53 obitelji sa 199 članova od kojih su 105 djeca. Pronađeno je i dvoje djece bez roditelja.

U objektima u kojima su ih zatekli nije bilo ni minimuma uvjeta za njihov boravak tijekom zime pa su svi migranti u koordinaciji sa Međunarodnom organizacijom za migrancije (OPM) premješteni u privremene prihvatne centre "Borići" u Bihaću i "Sedra" kod Cazina koji su predviđeni za smještaj obitelji te žena i djece.

Migrantima je uz smještaj osigurana i medicinska trijaža, a oni su nakon toga izdvojeni u izolacijski dio ovih centara sukladno epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa.

Migranti i dalje hrle u Europu - 1 MUP se oglasio o navodnom nasilju nad migrantima: ''Optužbe dolaze iz iste kuhinje''

Iz Službe za poslove sa strancima BiH istaknuli su kako su smještajni kapaciteti u migrantskim centrima na području Unsko-sanske županije u potpunosti popunjeni te da tamo trenutno boravi više od 3200 migranata.

Migranti - 2 Dvije europske zemlje potpisale antimigrantski sporazum:" Prelazak kanala će biti potpuno neizvediv"

Migranti u BiH - 34 Centar za mirovne studije o tvrdnjama MUP-a: "Iza ovih svjedočanstava, snimki i izvještaja ne stoje nikakve zavjere"

Najmanje još toliko migranata smješteno je u dva prihvatna centra u okolici Sarajeva a procjena je Ministarstva sigurnosti BiH kako u toj zemlji trenutačno boravi do osam tisuća migranata.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju