Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RATNI ZLOČIN

U BiH uhićena dvojica nekadašnjih pripadnika srpskih paravojnih postrojbi: Zarobili i strijeljali 22 civila bošnjačke nacionalnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica bivših pripadnika paravojnih postrojbi bosanskih Srba uhićena su u četvrtak u istočnoj Bosni pod sumnjom da su tijekom rata sudjelovali u ubojstvu više od 20 civila bošnjačke nacionalnosti.

Iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu potvrđeno je kako se uhićeni, čiji identitet nije objavljen, terete za ratni zločin koji je u lipnju 1992. godine počinjen u selu Lješevo kod Ilijaša, u središnjem dijelu BiH.

Pripadnici srpskih paravojnih postrojbi tada su ubili najmanje 22 bošnjačka civila, među kojima je bilo žena i osoba starije životne dobi. Svi su zarobljeni i potom strijeljani, a sve žrtve bili su članovi tri obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSUĐEN U ODSUTNOSTI Vrhovni sud potvrdio presudu od 15 godina za ratni zločin u Saborskom: "Naredio likvidaciju hrvatskih civila, rušenje kuća, crkve i pljačku imovine"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UBOJSTVO 70-GODIŠNJAKA Uhićen zbog ratnog zločina na području Hrvatske Kostajnice: "Žrtvu ubili hicem iz vatrenog oružja, a zatim bacili u rijeku"

Općina Ilijaš bila je jednom od meta kampanje masovnih etničkih progona koju su odmah na početku rata u BiH proveli pripadnici vojske i policije bosanskih Srba. Uz sudjelovanje četnika pod zapovjedništvom osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja tada je ubijeno najmanje 200 osoba nesrpske nacionalnosti, a posmrtni ostaci njih pedesetak nikada nisu pronađeni.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene