Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBOJSTVO 70-GODIŠNJAKA

Uhićen zbog ratnog zločina na području Hrvatske Kostajnice: "Žrtvu ubili hicem iz vatrenog oružja, a zatim bacili u rijeku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je pritvorila i prijavila za ratni zločin bivšeg pripadnika srpskih paravojnih formacija Jovana Baljka (61) s područja Hrvatske Kostajnice zbog sumnje da je u srpnju 1992. u Rosuljama, zajedno sa sada pokojnim Nikolom Ilićem, ubio hrvatskog civila.

Sisačko-moslavačka policija je, ne otkrivajući identitete, precizirala kako  bivšeg pripadnika srpskih paravojnih formacija Jovana Baljka (61) s područja Hrvatske Kostajnice sumnjiči da je, zajedno sa sada pokojnim Nikolom Ilićem, naoružan i u odori paravojnih formacija tzv. SAO Krajine došao do kuće tada 70-godišnjeg Josipa Levaka kojeg su, uz prijetnju oružjem, doveli na obalu Une.

Tamo su ga ubili hicem iz vatrenog oružja, a tijelo bacili u rijeku. Posmrtni ostaci Josipa Levaka do sada nisu pronađeni te se za njima i dalje traga, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Pročitajte i ovo Đurđica Pankas VUKOVAR 30 GODINA Zločin s podignutim velom šutnje: ''Kad me silovao, zamijenili su se - došao je drugi. U drugoj sobi je bila moja kćerkica''

Pročitajte i ovo Mile Dedaković Jastreb VUKOVAR 30 GODINA Bio je to pakao na zemlji, ali heroji Vukovara sve bi opet ponovili: ''Mi smo mladost proveli u ratu, to su naši izlasci, to su naši tulumi''

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju koje je policija provela u suradnji sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom Baljak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene