Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Milanovićevom posjetu BiH

'Zašto poruke koje nose dobronamjernost netko može okarakterizirati kao neprijateljske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović bio je u Mostaru kao prijatelj svih naroda koji žive u BiH, rekao je Vjekoslav Bevanda.

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović došao je u posjet Mostaru prošlog tjedna kao prijatelj svih naroda koji žive u Bosni i Hercegovini, a njegov je dolazak bio najavljen sukladno svim standardnim diplomatskim pravilima, stoji u izjavi koja je u utorak dostavljena medijima u BiH u ime predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..."

U njegovoj se izjavi ističe kako je zaprepašten brojnim negativnim reakcijama na posjet premijera Milanovića BiH odnosno Mostaru kao gradu koji bi trebao imati isti značaj kao i Sarajevo, Banja Luka, Tuzla ili Brčko.

U izjavi se navodi kako u izvješćima lokalnih medija po posjetu Milanovića Mostaru nitko od njih nije uzeo u obzir činjenicu da je Republika Hrvatska supotpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma, članica Europske unije i uz to, članica Vijeća za provedbu mira (PIC) te da je samim tim obvezna pomagati u rješavanju nastalih problema i sukoba.

'U Hrvatskoj je dobila 3 milijuna kuna za film koji će vidjeti sto ljudi. Ja joj kažem: Dobrodošla!'

"Premijer Milanović je došao kao prijatelj svih naroda koji žive na prostoru BiH i sve poruke koje je rekao javno na konferenciji za novinstvo bile su poruke mira, potpore i europskog puta", ističe Bevanda.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH podsjeća i kako je premijer Milanović u više navrata jasno istaknuo da će se zalagati da BiH dobije jasniju europsku perspektivu kandidata i da se nemiri ne bi dogodili da je Europska unija imala koherentniju i jasniju politiku.

"Postavlja se pitanje zašto ove poruke koje nose dobronamjernost za sve građane BiH netko može okarakterizirati kao neprijateljske i zlonamjerne pa se nameće odgovor da pozitivna ideja potpore i skretanja pažnje Europskoj uniji na poticanje veće zainteresiranosti za situaciju u BiH nekome ipak nije u interesu", zaključio je Bevanda.

On dodaje kako su potpuno netočni navodi članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da posjet nije bio najavljen jer je to učinjeno sukladno procedurama diplomatskog protokola, a predsjedatelj Vijeća ministara BiH zadržava pravo pozvati i primiti kolege predsjednike vlada drugih država bez potrebe traženja bilo čije suglasnosti.

"Zahvalni smo premijeru Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću na potpori koju nam je dao i uvijek ćemo davati potporu i rado primati pruženu ruku susjeda i prijatelja", stoji u izjavi predsjedatelja Vijeća ministara BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene