Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi set epiteta

Berlusconi 'častio' Merkelicu: Inteligentna je ona, ali je odrasla kao birokrat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jeku političke kampanje uoči skorašnjih parlamentarnih izbora, bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi napao je njemačku kancelarku Angelu Merkel. U osnovi, optužio ju je da robuje centralističkim ekonomskim principima DDR-a.

Bivši predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi žestoko je kritizirao njemačku kancelarku Angelu Merkel, nazvavši je predstavnicom istočnoeuropskog centralističkog gospodarstva, a kritika nije blaža ni stoga što ju je opisao kao inteligentnu.

Pročitajte i ovo Silvio Berlusconi - 1 ima leukemiju 86-godišnji Silvio Berlusconi izašao iz bolnice nakon šest tjedana Silvio Berlusconi - 1 u 87. godini Preminuo je Silvio Berlusconi, zločesti dečko talijanske politike

"Gospođa Merkel je inteligentna žena, ali ja odrasla kao birokrat u Istočnoj Njemačkoj s tamošnjim centralističkim gospodarstvom", rekao je Berlusconi pred poduzetnicima na skupu u Monzi.

>> Berlusconi: Mussolini je učinio puno dobrih stvari

"Njezina duboka kultura predviđa čeličnu organizaciju gospodarstva. Ona misli da u svakoj državi deficit treba iznositi najviše 0,5 posto, to nije moguće u svim državama", rekao je bivši predsjednik talijanske vlade.

Berlusconi se sa svojim savezom desnog centra kandidira na parlamentarnim izborima što se u nedjelju održavaju u Italiji. Tijekom kampanje, zabilježeno je nekoliko njegovih kritika na račun Njemačke.

"Kako bih vladao, zamolio sam i dobio dopuštenje birača, a ne gospođe Merkel", izjavio je nedavno. Time je istodobno kritizirao i dosadašnjeg predsjednika vlade Marija Montija, kojemu predbacuje da je tražio pristanak Merkel za sastavljanje svoje vlade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene