Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraga je usmjerena na pronalaženje mogućih suradnika Anisa Amrija koji je na božićnom sajmu u Berlinu ubio 12 ljudi.


Anis Amri, azilant porijeklom iz Tunisa koji je prošli mjesec ubio 12 ljudi na božićnom sajmu u Berlinu zabivši se u gomilu golemim kamionom, živio je u Njemačkoj pod najmanje 14 različitih imena, priopćio je u četvrtak načelnik policije, javlja Reuters i ističe da se ovim saznanjem nanovo dovode u pitanja propusti sigurnosnih službi.

Vezani članci Slika nije dostupna Objavljena snimka trenutka napada na božićni sajam u Berlinu Slika nije dostupna Policija pronašla otiske Anisa Amrija u kamionu kojim je izvršen napad u Berlinu

"Konspirativno je djelovao i koristio je razne identitete", kazao je Dieter Schuermann, načelnik kriminalističke policije u zapadnoj državi Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.

Vlasti te savezne države su ga u veljači 2016., oko šest mjeseci nakon što je u Njemačkoj zatražio azil, označile kao potencijalnu opasnost. Isto mišljenje su dijelile i sigurnosne službe u Berlinu gdje je znao dolaziti, no na kraju je zaključeno da ne predstavlja nikakvu konkretnu opasnost.

Amrija je naposljetku 23. prosinca u samoobrani ustrijelio u Milanu talijanski policajac.

Istraga je sada usmjerena na pronalaženje njegovih mogućih suradnika. Policija je ovaj tjedan u Berlinu uhitila muškarca, također porijeklom iz Tunisa, koji je dan prije napada večerao s Amrijem u arapskom restoranu. (Hina)