Obavijesti Video Pretražite Navigacija
potvrđena presuda

Pogledajte što su beogradski mediji pisali uoči presude balkanskom krvniku Ratku Mladiću

Ratko Mladić
Ratko Mladić DNEVNIK.HR
Aktualno Galerija +0 Ratko Mladić Galerija 1/1 >>
Izricanje pravomoćne presude zapovjedniku Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću pred Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove (MICT) u utorak je tema većine tiskovih beogradskih medija, a naslovi su od konstatiranja činjenica o sudskom procesu do pretpostavki o mogućnoj presudi i naklonosti Mladiću.

"Točka poslije 533 dana", navode Večernje novosti, ukazujući na kronologiju suđenja, optužnicu i svjedočenja.

"Da se stvarno sudi po zakonu, Mladića bi morali osloboditi", objavio je na naslovnici provladin tabloid Informer, dok tabloid Alo uz naslov "Mladića drogirali" prenosi nagađanja kako su haškog optuženika "kljukali lijekovima" da bi mogao "izdržati izricanje presude".

List Politika donosi neutralan naslov: "Mladić danas u Hagu čeka drugostupanjsku presudu", a u testu podsjeća na ocjene glavnog tužitelja Sergea Brammertza da je Mladić "časnik koji ispunjava zapovjedi", za kojeg je vrijedilo pravilo da "cilj opravdava sredstvo".

Beogradski mediji navode i da će kasnije danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sudjelovati videovezom u radu Vijeća sigurnosti UN-a na kojem se očekuje izvješće Brammertza o suradnjii sa Srbijom od koje se traži izručenje dvoje članova Srpske radikalne stranke zbog ometanja suda u vrijeme procesa protiv Vojislava Šešelja.

Večernje novosti podsjećaju na Vučićevu raniju ocjenu kako "nije slučajno" da je u istom dana zakazano i izricanje presude Mladiću i sjednica VS UN-a.

Petočlano Žalbeno vijeće MICT-a danas popodne u Den Haagu objavit će pravomoćnu presudu ratnom zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću, kojemu je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u studenome 2017. izrekao kaznu doživotnog zatvora proglasivši ga krivim za najteže ratne zločine tijekom rata u BiH, uključujući i genocid u Srebrenici, a na tu su se presudu žalili i tužiteljstvo i Mladićeva obrana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene