Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ovaj naziv ne dovodi u pitanje status Kosova i u skladu je s Rezolucijom 1244 i odlukom ICC-a o kosovskoj deklaraciji o neovisnosti', pisat će u fusnoti.


Beograd i Priština u Bruxellesu su dogovorili kako će se Kosovo na regionalnim forumima predstavljati pod nazivom Kosovo uz fusnotu u kojoj će se navoditi Rezolucija 1244 Vijeća sigurnosti UN-a i mišljenje Međunarodnog suda pravde (ICC) o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Vezani članci Granični prijelaz između Srbije i Kosova Pobuna Srba na sjeveru Kosova zbog spora oko registracija: "Ne prijetimo nikome, već želimo sačuvati mir i stabilnost" Aleksandar Vučić "Vojska Srbije u stanju je pripravosti": Vučić je naredio da se podigne razina borbene spremosti

Predstavnici dvaju država postigli su i dogovor o primjeni sporazuma o integriranom upravljanju graničnim prijelazima. Šef beogradskog tima Borislav Stefanović smatra kako su postignutim dogovorom ispunjeni svi kriteriji potrebni da Srbija dobije statuszemlje kandidata EU.

Prema dogovorenome u fusnoti naznačenoj kraj naziva Kosovo pisat će: 'Ovaj naziv ne dovodi u pitanje status Kosova i u skladu je s Rezolucijom 1244 i odlukom ICC-a o kosovskoj deklaraciji o neovisnosti'.

Postignutim dogovorom Kosovo će postati 36 članica regionalnih inicijativa, a dogovoreni naziv Kosovo će, kako je potvrdio zamjenik ministra vanjskih poslova Kosova Petrit Selimi, koristiti za učlanjenje u druge međunarodne organizacije. Selimi je naglasio kako dogovor između Kosova i Srbije znači kako će dvije zemlje moći mirno sjediti za istim stolom te da će Priština moći otvoriti ured u Beogradu. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju