Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj se povećava

Beograd: Najmanje 40 djece otrovano u školama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40 djece uzrasta od 7 do 9 godina otrovalo se hranom koju su jeli u kantinama nekoliko osnovnih škola u Beogradu.

Kako piše B92, više od 40 učenika beogradske Osnovne škole 'Milena Pavlović Barili' prevezeno je u bolnicu, a taj broj stalno raste. 'Sva djeca povraćaju, neka od njih imaju proljeve i uglavnom su dehidrirala. Procjenjuje se mogu li se djeca liječiti kući ili moraju ostati u bolnici. Sumnjamo da se radi o trovanju hranom', kazao je direktor bolnice Zoran Radojčić za B92.

Pročitajte i ovo Zdravi obrok, ilustracija - 2 Izrađeni novi jelovnici Osiguran topli obrok za 1500 učenika: Stigli i novi, zdravi jelovnici Pogreb ubijenog zaštitara u Beogradu - 1 Bolni prizori VELIKA GALERIJA Tuga na beogradskim grobljima: Pokopana djeca i zaštitar, tisuće ljudi u suzama

Prema riječima djelatnice Hitne pomoći Nade Macure, tijekom dana su na Hitnu dolazili i roditelji djece iz tri osnovne škole, također zbog mogućeg trovanja hranom.

>> Lagali da im je sin teško bolestan, godinama prikupljali donacije

Profesorica razredne nastave u toj školi Aleksandra Albuk je za RTS kazala da su se prve smetnje javile poslije ručka, odnosno oko 14 sati kada su se djeca počela žaliti na mučninu, povraćanje i proljev. Dodala je i kako su odmah pozvali roditelje i Hitnu pomoći, ali i Sanitarnu inspekciju koja je uzela uzorke hrane na pregled.

Djeca su, prema riječima Albukove, za ručak imali juhu, špagete s mljevenim mesom i umakom te jabuku. Iz škole su kazali i da su nastavnici jeli istu hranu te da je trovanje utvrđeno i kod direktorice škole čije je zdravstveno stanje pogoršano.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene