Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 40 djece uzrasta od 7 do 9 godina otrovalo se hranom koju su jeli u kantinama nekoliko osnovnih škola u Beogradu.


Kako piše B92, više od 40 učenika beogradske Osnovne škole 'Milena Pavlović Barili' prevezeno je u bolnicu, a taj broj stalno raste. 'Sva djeca povraćaju, neka od njih imaju proljeve i uglavnom su dehidrirala. Procjenjuje se mogu li se djeca liječiti kući ili moraju ostati u bolnici. Sumnjamo da se radi o trovanju hranom', kazao je direktor bolnice Zoran Radojčić za B92.

Vezani članci Slika nije dostupna Koliko pazite na prehranu? Slika nije dostupna Učenici iz Rijeke otrovali se hranom tijekom izleta na Brač

Prema riječima djelatnice Hitne pomoći Nade Macure, tijekom dana su na Hitnu dolazili i roditelji djece iz tri osnovne škole, također zbog mogućeg trovanja hranom.

>> Lagali da im je sin teško bolestan, godinama prikupljali donacije

Profesorica razredne nastave u toj školi Aleksandra Albuk je za RTS kazala da su se prve smetnje javile poslije ručka, odnosno oko 14 sati kada su se djeca počela žaliti na mučninu, povraćanje i proljev. Dodala je i kako su odmah pozvali roditelje i Hitnu pomoći, ali i Sanitarnu inspekciju koja je uzela uzorke hrane na pregled.

Djeca su, prema riječima Albukove, za ručak imali juhu, špagete s mljevenim mesom i umakom te jabuku. Iz škole su kazali i da su nastavnici jeli istu hranu te da je trovanje utvrđeno i kod direktorice škole čije je zdravstveno stanje pogoršano.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook